Kosárlabda: feljutott az NB I/A-ba az ABCOM-Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fővárosban is legyőzte a BEAC-ot az ABCOM-Szeged női kosárlabda együttese az élvonalbeli tagságért vívott osztályozón, s ezzel egy év kihagyás után visszajutott az NB I A csoportjába.

Az ABCOM Szeged KE a meccs elejétől kezdve kézben tartotta a mérkőzést, a második és harmadik negyedben összesen 13 pontot engedett az ellenfélnek, így a fővárosi összecsapást is magabiztosan megnyerte. Ezzel a sikerrel egy év után ismét a legmagasabb osztályban, az NB I A csoportjában szerepelhet a szegedi női kosárlabdacsapat. Az idény érdekessége, hogy Mészárosné Kovács Andrea tanítványai minden meccsüket megnyerték az NB I/B-ben, elhódítva a bajnoki aranyat, elhódították a Hepp-kupát is, egyedül a magyar kupa küzdelmeiben szenvedtek vereséget egy alkalommal az FTC-től.

Női kosárlabda NB I/A osztályozó 2. mérkőzés:

ELTE-BEAC Újbuda – ABCOM-Szeged KE 45-66 (18-21, 9-14, 4-14, 12-17)
ABCOM Szeged KE: PUNGOR 12/3, Lengyel 5, Tóth C. 1, KOVÁTS 13/6, RAJNAI 17. Csere: FÜRÉSZ 18, Földi, Mészáros. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2-0 az ABCOM Szeged javára.

Mészárosné Kovács Andrea: “Veretlenül zártuk a szezont, teljesítettük a kitűzött célt, feljutottunk az A csoportba. Most már nem rajtunk múlik, hogy a következő idényben a legjobbak között szerepeljünk.”

Előző sztori

Még nincs gazdasági fordulat

Következő sztori

Negyedével csökkent a járatok, 13 százalékkal az utasok száma