Kosárlabda: előnyben a Kosársuli

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagyszerűen kezdte a rájátszást az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli gárdája, hiszen Utasiék az első mérkőzésen, a fővárosban is magabiztosan győzték le a nagy múltú Budapesti Honvéd együttesét. Az előny biztató a pénteken 19 órakor kezdődő vásárhelyi visszavágó előtt.

Megkezdődtek a küzdelmek a férfi kosárlabda NB I/B kuparendszerben lebonyolításra kerülő rájátszásában, ahol az első kör mérkőzései meghatározó jelentőséggel bírnak a további folytatást illetően. Az előjelek nem voltak túlzottan bíztatóak a vásárhelyiek számára, hiszen Szilágyi kéztörése miatt nem léphetett pályára, míg Schéda betegséggel bajlódott, de ő vállalta a szereplést.

Az első negyedben – a március 15-dike óta magyar állampolgár – Vejinovics vette kezébe a karmesteri pálcát, nagyszerűen irányított és szép betörésekből a palánk alatt is eredményes volt. Az irányító mellett Mócsai és Vas Péter is sorra betalált, így 17-14-re vezetett a Kosársuli. A negyed utolsó percei azonban a hazaiaké voltak, akik főleg centereik eredményes játékával 24-20-ra fordítottak. A második tíz percben javult a vásárhelyiek védekezése, támadásban pedig Kukla, Vas és Utasi is szépen termelte a pontokat, így 34-36-nál már ismét a vendégeknél volt az előny. A folytatásban Vejinovics percei következtek, majd Vas triplája után Schéda palánkszaggató zsákolásával és 38-46-os Kosársuli előnnyel zárult az első félidő.

A második félidő elején fantasztikusan játszottak a kék-sárgák, akik négy percig nem kaptak kosarat, miközben Vejinovics sorra értékesítette a javára megítélt büntetőket. Tizennyolc pontos (38-56) vásárhelyi előnynél eldőlni látszott a találkozó, de a Honvéd csapatánál nem véletlenül dolgozik az ország egyik legerősebb szakmai stábja – hiszen Mészáros István vezető edző munkáját Zsoldos András és Ránky Mátyás segíti – a fővárosiak zónavédekezésre és letámadásra váltottak, így vészesen kezdett fogyni a Kosársuli előnye (52-65). Az utolsó negyedben “street-ball”-ra váltottak a budapesti fiatalok, egy alacsony szerkezetű, nagyon gyors és jól betörő csapat volt a pályán, akiknek lelkesedését a játékvezetők is értékelték. Szerencsére a befújt büntetők egy részét a hazai játékosok kihagyták, a vásárhelyiek viszont okosan játszottak és jól dobták a büntetőket is. A kilenc pontos idegenbeli győzelem nagyon értékes és biztató a pénteki visszavágó előtt.

Kosárlabda férfi NB I/B rájátszás a 9-16. helyezésért:

Budapesti Honvéd SE – EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 75-84 (24-20, 14-26, 14-19, 23-19)
Budapest, 50 néző. Vezette: Gaál, Józsa, Bagi.
Honvéd: Lőrincz 6, Benyó, Szécsényi 1, Tursics 22/6, Kiss B. 2. Csere: Theisz, Taga 2, Földi 7/3, Bohanek 4, Stefán 4, Kwame 10, Szeleczki 17. Edző: Mészáros István.
Vásárhely: Vejinovics 22/3, Utasi 15/6, Vas P. 16/6, Mócsai 7, Kukla 8. Csere: Schéda 9, Czibere 7/3, Kis G., Grezsa. Edző: Elek András.

Előző sztori

Bakócz Tamás bíborostól az amerikai-orosz SALT tárgyalásokig + VIDEÓK, FOTÓK

Következő sztori

Hivatalosan is kitavaszodott az egyetemen + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek