Gazdaság

Körtvélyessy: A SZÉP kártyával nem lehet kikerülni az adózást

Körtvélyessy: A SZÉP kártyával nem lehet kikerülni az adózást

2012. április 2., hétfő
Körtvélyessy: A SZÉP kártyával nem lehet kikerülni az adózást

Körtvélyessy László szerint a SZÉP kártya csak az idén több mint 20 milliárd forintos pótlólagos forgalmat generál a turizmusban és a vendéglátásban egyaránt, és nem lehet vele kikerülni az adózást - erről a kártya kibocsátásáért felelős miniszteri biztos a Világgazdaság hétfői számában megjelent interjúban beszélt.

Körtvélyessy László kifejtette: a multiplikátor hatásokat figyelembe véve ez 0,2 százalékkal növeli a GDP-t. Szerinte a korábbi cafeteriarendszeren azért kellett mindenképpen változtatni, mert már a bért helyettesítette, így kizárólag az adó kikerülését szolgálta. A miniszteri biztos az interjúban úgy fogalmazott: nagyon gyorsan eljöhet az idő, amikor egy világvégi kisvendéglőben is lehet majd SZÉP kártyával fizetni. Úgy vélte, nem volt szükséges kormányrendeletben előírni a három kibocsátó banknak, hogy mikorra kell átjárhatóvá tenniük az elfogadást. "Ha indulási feltételként szabjuk a közös POS-elfogadást, akkor ma sem lenne egyetlen SZÉP kártyája senkinek" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.