Sport

Kézilabda: Pick-utánpótlássikerek itthon és külföldön

Kézilabda: Pick-utánpótlássikerek itthon és külföldön

2012. április 3., kedd
Kézilabda: Pick-utánpótlássikerek itthon és külföldön

Szép eredményeket értek el március végén a Pick Szeged utánpótlásjátékosai. A nagyobbak Európa-bajnoki selejtezőn és felkészülési tornán, a kisebbek országos bajnokságokban mérettek meg.

A Pick Szeged utánpótlásából három szegedi utazott az elmúlt hétvégén a bulgáriai Gabrovóban rendezett U18-as Eb-selejtezőre.

A csapat honlapja szerint

a

Fekete Bálinttal, Miklós Gergővel

és

Molnár Bencével

felálló magyar U18-as csapat március 30. és április 1. között mérkőzött meg a svéd, az ukrán és a bolgár korosztályos együttessel. A mieink az első napon 33-30-ra kikaptak a skandinávoktól, s így - bár 43-24-re verték keleti szomszédainkat és 54-24-re a házigazdákat - a svédek mögött a csoport második helyét megszerezve nem jutottak ki a júliusi, ausztriai kontinensviadalra. Ugyancsak Eb-selejtezőre készül a Pick két U20-as juniorválogatott játékosa,

Szilágyi Dávid

és

Szélpál László

, akik a hétvégén Dabason felkészülési tornán vettek részt. A nemzeti csapat 3 ponttal a harmadik helyen zárta a viadalt Oroszország és Tunézia mögött úgy, hogy a szlovákokkal döntetlent játszottak, az észak-afrikaiaktól szoros vereséget szenvedtek, s a tornagyőztes orosz csapatot tíz góllal verték.

Országos döntőben az U13, elődöntős az U11

Az ERIMA Gyermekbajnokságban március 25-én rendezték az U13-as korosztály egyik elődöntőjét Szegeden. A megmérettetésen a szegediek két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek, így kiharcolták a továbbjutást a nyíregyházi döntőbe. Szintén március 25-én, Kecskeméten a régiódöntőn két csapattal szerepelt a Pick U11-es korosztálya. A megmérettetésen a Vörösmarty Általános Iskola U10-es csapata is képviselte a szegedi kézilabdázást. A PICK Szeged "A" együttese magabiztosan, veretlenül jutott tovább az országos elődöntőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.