Jövőbarát Napokat tart az EDF DÉMÁSZ

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az EDF DÉMÁSZ elkötelezett a fenntartható fejlődés és a környezet védelme mellett. A társaság idén már harmadik alkalommal rendezi meg a Jövőbarát Napokat.

A Jövőbarát Napok programja:

A Föld Napjához kapcsolódóan az EDF DÉMÁSZ a művészet nyelvén is megfogalmazza elkötelezettségét a természethez.
Az EDF Galériában 2012. április 19-én 17 órakor nyílik kiállítás Saját árnyékom – Fény foszíliák címmel Kármán Balázs természetfotós alkotásaiból.

Kármán Balázs a Magyar Természetfotósok Szövetségének (naturArt) alapító tagja. 1989 decemberében Szegeden Molnár Gyulával közösen hívták életre a máig sikeresen működő természetfotós műhelyt. Az elmúlt évtizedekben az Év természetfotósa pályázaton rendszeresen sikerrel szerepelt, négyszer nyerte el a rangos címet. A világ legrangosabb természetfotós pályázatán Londonban is eredményesen mutatkozott be, de jelent meg fotója a National Geographic nemzetközi számában is a világ egyik legritkább ragadozó madaráról, a Madagascar Fish Eagle-ről. Képei számos könyvben, folyóiratban láthatóak itthon illetve külföldön.

Az EDF DÉMÁSZ székház előcsarnokában szintén 2012. április 19-től láthatóak Szabó Edit tervezőművész munkái Közelebb címmel Szabó Edit nagyméretű kerámiaszobrai és kisebb dísztárgyai a természet elfelejtett szereplőit, köveket, növényeket, állatokat hozzák civilizált életünkhöz közelebb. A fiatal művész az ember által kontroll alá kényszerített környezet átalakulását értelmezi újra sajátos formamegoldások kiemelésével. Szilikátból készült alkotásai mutatják ösztönös vonzódását a Föld, annak alkotóelemei, valamint a természet és a benne szabadon élő állatok iránt. Mindezzel egyetemes gondolatokat idéz mindannyiunkban. Mindkét művész régóta rendszeres együttműködője az EDF DÉMÁSZ elkötelezett környezetvédelmi tevékenységének.

Az EDF DÉMÁSZ 15 fát ültet Szegeden

Az EDF DÉMÁSZ két éve vezette be cégen belül a Teleautó programot. A társaság a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében igyekeznek céges utazásaikat közösen szervezni. Jövőbarát gondolkodásuk jegyében ígéretet tettek, hogy minden 10. „együtt utazáshoz” kapcsolódva fát ültetnek. Facebook oldaluk indításakor pedig vállalták, hogy minden 100. „lájkolónk” után egy újabb fát telepítenek. Ezzel a tavaly megkezdett hagyományt folytatják, amikor az EDF DÉMÁSZ a Jövőbarát Napon három fát ültetett a Móra-parkban.

A zöld életszemlélet jegyében 2012. április 20-án fél háromkor a Mátyás téren Thierry Le Boucher elnökvezérigazgató, Hiezl József vezérigazgató-helyettes és az EDF DÉMÁSZ által támogatott élsportolók, Douchev-Janics Natasa olimpiai bajnok kajakos, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus, Horváth Gábor világbajnok kenus és Varga Tamás világbajnok evezős 15 fát ültet el. Környezet Konferencia az EDF DÉMÁSZ székházában A Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara Környezet Konferenciát rendez a Fenntartható energia és alternatív megoldások a közlekedésben témakörben. Az előadók között a legnagyobb hazai energia társaságok képviselői számolnak be az alternatív energia felhasználásával kapcsolatos eredményeikről.

A Környezet Konferencia 2012. április 20-án 10 órakor kezdődik az EDF DÉMÁSZ székházában (6720 Szeged, Klauzál tér 9.).

Előző sztori

Fallabda: címvédésre készül a Tisza Squash SE a kupában

Következő sztori

Már készülnek a Dóm téri vérfürdőre