Kultúra

Horgászverseny és halászati bemutató Ópusztaszeren

Horgászverseny és halászati bemutató Ópusztaszeren

2012. április 19., csütörtök
Horgászverseny és halászati bemutató Ópusztaszeren

Április 28-án, Nepomuki Szent János, a halászok és a "vízenjárók" védőszentjének napján, szombaton, halásznapi programokkal várja a látogatókat az Ópusztaszeri Emlékpark.

Idén is megrendezésre kerül a záportározónál az elmaradhatatlan és hagyományos horgászverseny, bemutatásra kerülnek a régi halászati eszközök és a halfeldolgozás különböző módjai is. Az ínyencek finom halételeket: szegedi halászlevet, korhely halászlevet, rántott pontyot, roston sült fogast, egészben sült pisztrángot, keszeget vásárolhatnak. A látogatókat kedvezményes halvásár várja, sor kerül a záportározó "keresztelőjére" is. A Gátőrház mellett halászlé, és sült hal is kapható lesz.

A program:

07.00 - 12-00: Horgászverseny 12.30: Eredményhirdetés, záportározó névadója (Körtvénytó), vadkörtefák ültetése Háttéranyag, érdekesség a téma kapcsán

ITT!

13.00: Vízi zene - Dudamuzsika a Körtvélytavon 14.00: Nagyhálós halászat, kishalászati eszközbemutató a tavon

Egész nap:

Halászati eszközbemutató a tó partján A csongrádi halászház és eszközkészletének bemutatása a skanzenben

A skanzen programjai:

11.00-tól Terelési bemutató, racka juh nyírása és fejése Csikósbemutató Kemencében sült étkek

Nomád Park programjai:

10.00-tól Nomád halételek készítése 11:30, 14:30 Nomád lovasbemutató

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.