Sport

Hátország: kiütötte a Szőreget a SZEOL-FK U19

Hátország: kiütötte a Szőreget a SZEOL-FK U19

2012. április 3., kedd
Hátország: kiütötte a Szőreget a SZEOL-FK U19

A Kaiser Rezső vezette kék-fekete fiatalok nyolcat számoltak a helyi riválisra.

Harmadik tavaszi mérkőzését játszotta múlt szombaton a SZEOL-FK 1899 Szeged a megyei II. osztályú U19-es bajnokságban.

Kaiser Rezső

tanítványai két vereséggel nyitottak. Az első fordulóban a jóval jobb játékerőt képviselő Szentesi Kinizsi otthonában kaptak ki teljesen felvállalható formában 4-2-re. A krónikához tartozik, hogy a félidőben még a kék-feketék vezettek 2-1-re. A második játékrészben azonban felőrölték erejüket a vendéglátók, és megfordították a mérkőzés eredményét. A következő mérkőzésen a Fábiánsebestyén érkezett Szegedre. Az ősz folyamán lejátszott ottani mérkőzés a szegediek szempontjából elég "flúgosra" sikeredett (9-3-s vereség), így mindenképpen szerettek volna visszavágni. Egy súlyos egyéni fegyelmezetlenség miatt azonban nehéz helyzetbe kerültek a Kaiser-fiúk. Ezt sajnos nem tudták elviselni, és hősies küzdelem után ismét a Fábián örülhetett. 3-2-es győzelemmel utazhattak haza. Folytatásként a Szőreggel kellett megmérkőzniük az FK-s fiúknak. A SZEOL-pálya fű kettőjén lejátszott mérkőzésen a Rákóczi szerzett vezetést, az FK-ban is megfordult

Köteles

találatával. Erre azonban hamar érkezett

Somodi

révén a válasz, majd egy percre az egyenlítés után ismét az FK-s játékos volt eredményes. Alig negyedóra játék után három gólt is fel lehetett jegyezni. Az eredmény megfordítása lendületet adott a hazaiaknak meg sem álltak nyolc találatig. Somodi (4) és

Lukács

(2) gólerős játéka mellett az ős FK-s, a saját nevelésű

Abonyi

fejes gólja és

Németh

higgadtsága említhető meg. A tabellát - akárcsak a felnőtteknél - a Székkutas vezeti 55 pontjával. A 26 pontos SZEOL-FK 1899 Szeged a tizedik, míg a 17 pontos Szőreg a tizenkettedik pozíciót foglalja el.

A megyei II. osztályú U19-es bajnokság 21. fordulójában:

SZEOL-FK 1899 Szeged - Szőregi RSE 8-1 (4-1).

Szeged, vezette: Hegyesi.

SZEOL-FK 1899 Szeged:

Vér D. - Vér Á., Szőke, Somodi, Németh, Módra, Lukács, Kovács, Kocsis-Savanya, Hegedűs, Abonyi. Edző: Kaiser Rezső.

Szőreg:

Ivon - Mityók, Csorba, Vosza, Kövi, Borcsa (Lakatos), Dombi (Mucsi), Juhász, Buknicz, Bosnyák, Köteles. Edző: Tóth Tibor.

Gólszerzők:

Somodi (4), Lukács (2), Abonyi, Németh, illetve Köteles

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.