Sport

Flúgos Futam az Algyői úton + FOTÓK

Flúgos Futam az Algyői úton + FOTÓK

2012. április 29., vasárnap
Flúgos Futam az Algyői úton + FOTÓK

Háromnapos, színpadi műsorokkal színesített gokartbajnokságot rendeznek az Algyői úton. Az I. Flúgos Futam szervezőinek elsődleges célja a technikai sportok népszerűsítése. Vasárnap a színészek és újságírók mérik össze ügyességüket és rátermettségüket a pályán.

1960-ben jelent meg „Mi is az a go-kart?” címmel az első, ábrákkal kiegészített szakmai cikk a gokartról, s szabályairól. Az Autósport Bizottság 1961. februárjában létrehozta a szakág első vezető testületét, s egy évvel később mutatták be hivatalosan az első hazai járművet, míg az első bajnokságot 1963-ban írták ki. Mindez persze történelem már, s a hivatalos versenyek mellett hazánkban több ügyességi pálya is létezik, melyeken az amatőrök is összemérhetik tudásukat, ügyességüket. Ilyen az Algyői úti is, ahol vasárnap estig évadnyitó bajnokságra és koncertekre várják az érdeklődőket.

Farkas Ferenc

pályaigazgatótól megtudtuk, mivel nem versenypályát üzemeltetnek, semmilyen előképzettség nem szükséges a pálya kipróbálásához. Egyetlen kikötés van náluk, a gyerekeknek 120 centiméternél magasabbnak kell lenniük ahhoz, hogy kipróbálhassák, milyen élményt is nyújt a gokartozás. „Az I. Flúgos Futammal az a célunk, hogy népszerűsítsük ezt a sportágat, illetve a futballban már hagyományosnak mondható színész-újságíró rangadót tartunk vasárnap” – közölte. Az újságírók összesen hat csapattal neveztek, míg a színészek hárommal. Vasárnap délelőtt tíztől edzenek a csapatok, míg a nyolckörös színész-újságíró összecsapás 13 órakor kezdődik. A nap folyamán kiállítással és színpadi programokkal is várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.