Bulvár

Délkelet-ázsiai kaland a vadasparkban + FOTÓK

Délkelet-ázsiai kaland a vadasparkban + FOTÓK

2012. április 23., hétfő
Délkelet-ázsiai kaland a vadasparkban + FOTÓK

Családi vetélkedővel és aszfaltrajzversennyel ünnepelték a Föld Napját a Szegedi Vadasparkban. A gyerekek játékos vetélkedőkön keresztül ismerkedhettek a természettel, és tanulhatták meg a környezet megóvásának fontosságát.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” - ez a Föld Napjának szlogenje, amely nap fő célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Denis Hayes

amerikai egyetemi hallgató indította el a mozgalmat 1970. április 22-én, hazánkban először 1990-ben rendezték meg.

Beton és dzsungel

Szegeden, a vadasparkba is várták a természetet szeretőket egy családi napra vasárnap, és bár a nap bújócskázott a felhők között, a kellemes tavaszi időben sok látogató érkezett. Kicsik és nagyon is jól szórakozhattak: az anoakifutónál memória játékra várták a gyerekeket, a Gólya-tó mellett állatokat kellett utánozni és felismerni, az Oktatóközpont előtti állomásnál csempészáru-tapogatót tartottak, az Ázsia-ház előtt pedig környezetbarát termékeket kellett felismerni és különválogatni a gyerekeknek. Ezúttal az aszfaltra is lehetett rajzolni, a vadasparkba varázsolt Mekong folyót kellett élőlényekkel megtölteni az ügyes kezű fiataloknak. A cél a móka mellett a tanulás is volt, a legszorgalmasabb kalandorokat ajándékcsomaggal jutalmazták meg.

"A vadaspark dolgozói mindig is fontosnak tartották, hogy különböző programokkal felhívják a figyelmet környezetünk megóvására. Idén a délkelet-ázsiai élővilágot mutatjuk be" - árulta el portálunknak Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója. Ez évtől indult el az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) Délkelet-Ázsiai Kampánya, melynek célja, hogy bemutassa bolygónk természeti kincsekben egyik leggazdagabb térségét, ahol a pusztító emberi magatartás lassan már visszafordíthatatlan károkat okoz. "Két olyan állatfaj kerül a gyűjteményünkbe, amely az élőhelyének pusztítása és az illegális vadászat miatt a kihalás felé sodródik: a ködfoltos párduc és a binturong igen ritka és veszélyeztetett fajták. Bemutatásukat gyereknapkor tervezzük" - tette hozzá az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.