Közélet

Virág-ügy - Az önkormányzat szerint nem jár pénz az extulajdonosoknak

Virág-ügy - Az önkormányzat szerint nem jár pénz az extulajdonosoknak

2012. március 8., csütörtök
Virág-ügy - Az önkormányzat szerint nem jár pénz az extulajdonosoknak

Szerdai, a Virág Cukrászda kapcsán megjelent írásunkra reagált közleményben a polgármesteri kabinet, a nyilatkozatot az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

A város szétszedetné a cukrászdát, az extulajdonos megegyezne

címmel

írtunk szerdán

a Virág Cukrászda ügyének újabb fejleményeiről. Felkerestük

Solymos László

alpolgármestert, hogy a cikk második részében reagáljon az önkormányzat az extulajdonosok nyilatkozatára, melyben többek között kifejtették, hogy ők megegyezésre törekednek, az ingatlanon elvégzett beépítéseik, értéknövelő beruházásaik utáni ellenértékét szeretnék csak megkapni. A polgármesteri kabinet sajtóosztálya reagált egy közleményben megkeresésünkre, melyben leírták, hogy a városháza szerint nem jár pénz a korábbi tulajdonosoknak.

A Fővárosi Bíróság elutasította a György család Szeged elleni keresetét

"A György család pert indított Szeged Megyei Jogú Város, mint a Virág cukrászda jogos tulajdonosa ellen, azt állítván, hogy ők ráépítéssel tulajdonjogot szereztek a Virág cukrászdában. Tájékoztatásul közöljük, hogy a Fővárosi Bíróság néhány nappal ezelőtt hozott határozatában elutasította a György család keresetét. Szeged város önkormányzata azért vásárolta meg a felszámolás során a Virág cukrászdát, mert a magyar jogszabályok alapján csak akkor tudunk profilkötöttséget előírni egy kereskedelmi létesítményre, ha ezt bérbeadjuk, magántulajdonú kereskedelmi létesítményre ilyen profilkötöttséget – vagyis, hogy csak cukrászda működhet benne - nem tudunk kikötni. Az önkormányzat jogos tulajdonába minél hamarabb birtokba szeretne lépni. György Attila ezekkel a perekkel csak időt akar húzni, illetve nyomást kíván gyakorolni az önkormányzatra, hogy Szeged város az adófizetők pénzéből olyan összegeket fizessen ki neki, ami jog szerint nem jár" – olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.