Új utakon a dorozsmai foci – utánpótlás-nevelés és NB III

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiskundorozsma életében mindig is kiemelt szerepet játszott a labdarúgás, a 2011 novemberében felálló új elnökség feltett szándéka, hogy a sportág ismét központi szerepet kapjon a településrész mindennapjaiban, ezért rövid- és hosszú távú tervek mentén új utakra terelték a Kiskundorozsmai ESK labdarúgó szakosztályának szekerét.

Az egyesület elnöke, Tanács Attila a sajtó képviselői előtt ismertette a változások legfontosabb elemeit elmondva, hogy rövid-, közép- és hosszú távú koncepciók meghatározásával állítanák fejlődési pályára a dorozsmai labdarúgást – e terv kidolgozásában Bozóky Imre, a Szeged 2011 szakmai stábjának tagja is részt vett.

„Most télen leigazoltunk 10 játékost és egy ambiciózus, fiatal edzőt. Az utánpótlás területén széles tömegbázist szeretnénk, már 30 ifjú sportolóval gyarapodott a klub, az U7-es, U9-es, U12-és és az U19-es korosztályokban tudunk versenyeztetni csapatokat. A közép távú célokhoz tartozik a marketing vonal is, új mezeket szereztünk be, új címerünk van, a csapatok melegítőket kaptak és van egy honlapja a klubnak: www.dorozsmaesk.hu címen” – mondta el az elnök. Hozzátette: a két nagy szponzor – a dorozsmai nagybani piac és a Szegedi Vízmű Rt. – mellett új támogatókkal is bővült a mecénások köre: az épületgépészettel foglalkozó Best-Gáz Kft., a Turzó és Társa Bt., a Bányai Cukrászda és a Vadliba Vendéglő segíti a csapatot, illetve a körzet fideszes képviselői, Mihálffy Béla, Kosik Dénes is sokat tesznek a labdarúgásért. A hosszú távú tervek között Tanács Attila az osztályváltást jelölte meg, utánpótlásszinten pedig azt, hogy dorozsmai színekben az összes korosztályban versenyezhessenek csapatok.

A Szeged 2011 csapatának gólkirályát, Bernát Pétert is sikerült leigazolnia a klubnak. A támadó a SZEGEDma.hu-nak elmondta, hogy fiatal, sokat futó csapatba került, amely kellőképpen összeszokott a felkészülés alatt, s ha őt kérdezzük, azt várja a gárdától, hogy az összes meccset nyerje meg tavasszal.

Az új trénerrel, a SZVSE-től érkező Bóka Ferenccel is beszélgettünk. Az edző kifejtette, hogy ellenféltől és a mérkőzés alakulásától függően több játékrendszerben is tud futballozni a Kiskundorozsma, de az alapfelállás a 4-3-3 lesz. „Itt a középpályával és a védekező szekcióval tudok játszani, előfordulhat például, hogy 3 védős rendszerre állunk át. Az igazolások jól sikerültek, egy-két rutinos játékos mellett a fiatalok vannak nagy számban, optimális a csapatom felépítése. Most olyan közösséget kell összegyúrnunk, amely a következő bajnokságban bajnokesélyesként indulhat majd” – szögezte le a szakember.

Mihálffy Bélát (Fidesz-KDNP), dorozsmai képviselőt kérdeztük, hogy miért tartja fontosnak a futballcsapat támogatását. A politikus elmondta, hogy kettős a motivációja, egyrészről kötelességének érzi, hogy képviselőként minden olyan kezdeményezés mellé odaálljon, ami a helyi, lokálpatrióta kötődést erősíti, másrészről ő maga kapusként védte évekig a Dorozsma kapuját, sok szép emlék köti a futballcsapathoz.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: az IMF miatt késik a megállapodás

Következő sztori

Utazás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

Legutóbbi hasonló cikkek