/

Szépségekkel telt meg a JUGYU Klub + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén harmincnyolc szebbnél szebb lány indult azon a különleges versenyen, melyen az Egyetem Arcát választják ki. A JUGYU Klubban rendezett elődöntőn a tizennyolc lányt juttatott tovább a zsűri.

A Hökkentő arcszépségverseny jelöltjeit korábban is meglehetett csodálni, hiszen internetes szavazást is hirdettek a szervezők. A szabályok értelmében 18 lányt a zsűri, míg hármat a netes szavazók juttattak tovább. Mint megtudtuk, a nyertes főként az egyetemi eseményeken fog majd háziasszonykodni, így például a Hökkentő rendezvényein.

„Tíz évvel ezelőtt találtuk ki ezt a versenyt. A kezdetektől arra törekedtünk, hogy más legyen, mint a hagyományos szépségversenyek. Itt szó nincs bikinis felvonulásról, ez kimondottan arcszépségverseny” – hangsúlyozta az egyik ötletgazda, Forró Lajos. A Hökkentő kiadója szerint ezért is nőhette ki magát egyetemi rendezvénnyé az idők folyamán a verseny. „Azzal, hogy kicsit kiléptünk a hagyományos szépségversenyek köréből, valami újat sikerült teremtenünk” – tette hozzá. Forró Lajos úgy látja, természetesen nem lehet csak a lányok arcát figyelve meghozni a döntést, számít az összkép.

Az 34-es sorszámmal induló Kovács Ágota először jelentkezett szépségversenyre. Szépen kisminkelte magát, de azon nem gondolkozott sokat, hogy milyen ruhát vegyen fel. „Egyértelmű volt számomra, hogy miben jelenek meg a zsűri előtt. A magenta színű fölső pont passzol a stílusomhoz, illetve megy a bőröm színéhez is” – mondta el a BTK-s hallgató. Sós Kitti már nemzetközi és országos versenyeken is indult. „Mindent ki kell próbálni, ezért jelentkeztem. Mindig keresem a kihívásokat” – fogalmazott. Úgy látja, hiába az egyetem arcát keresik, igenis számít, hogy kinek milyen a kisugárzása. „Hétköznapi ruhában kellett jönni, ezért egyszerűen öltöztem fel. Én mindig magamat adom” – tette hozzá a 2-es sorszámmal induló diák.

no images were found

„Poénból jelentkeztem, barátnőmmel együtt neveztünk. Sokat nem készültem erre az estére, hiszen egész nap matekoztam” – árulta el a 26-os sorszámmal induló Szabó Csilla Kinga, aki szerint az lényeg, hogy az ember természetes legyen. Barátnőjét, Újhelyi Krisztinát Csilla vette rá a versenyen való indulásra. Portálunknak elmondta, otthon próbálgatta, vajon hogyan is áll jobban a haja, de nem készült sokat. „Nekem ez nagyon új dolog, azt sem tudtam, miként induljak neki. Próbáltam a helyhez is illő ruhát felvenni, de a magas sarkút leszámítva olyat választottam, amiben rendszeresen járok” – mondta. Bevallotta, szívesebben bújt volna tornacipőbe, de a verseny miatt inkább mégis a magas sarkút választotta.

Évek óta tagja a zsűrinek Dusha Béla fotóművész is, aki minden alkalommal nagy izgalommal várja a versenyt. „Azt mondják, a magyar nők a világ legszebbjei, a szegediek pedig ezen felül is gyönyörűek. A nő a szemétől kezdődik, tesztek is bizonyítják, hogy a férfiember először ezt nézi meg. Úgy gondolom, nehéz kérés lenne, csak a lányok arcát figyelje a zsűri, a pontozásnál a kisugárzást és a testalkat is figyelembe kell venni” – tudtuk meg Dusha Bélától.

A zsűriben rajta kívül helyet foglalt többek a stíluskommunikátor képzés vezetője, Nádudvari Gabriella, a 2009-es esztendő Egyetem Arca, Varga Regina, Sándor János Jászai Mari-díjas érdemes művész, a JUGYU Klub ügyvezetője, Fejős Sándor és Forró Lajos, a Hökkentő kiadója. Ők döntöttek arról, hogy melyik 18 lány juthat tovább az április 2-ai gálára, melynek a JATE Klub ad otthont.

no images were found

Előző sztori

Józsa László közgazdász: A középosztály a leginkább érdekelt a reformokban

Következő sztori

Hátország: Orosházán indította az Interliga-tavaszt a Volán