Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden kezdte meg konzultációs sorozatát az MSZP, melynek célja a rendvédelmi szakterületen dolgozók helyzetének felmérése. A szocialista párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás bejelentette, komplex életpályamodellt dolgoznak ki számukra.

Ujhelyi István, az Országgyűlés alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, az MSZP szakpolitikai programalkotása elkezdődött, s ahogy Mesterházy Attila pártelnök bejelentette, május elsején ismertetik ennek főbb pontjait. „Minden egyes szakpolitikai kérdéskörben készülnek szakpolitikusaink arra, hogy megfogalmazzák, mit kíván másként tenni az MSZP, mint amit a mai kormány képvisel. Saját korábbi kormányzásunkat is meg kell haladjuk számtalan kérdésben. Éppen ezért az MSZP konzultációs sorozatot indít a szakmai szervezetekkel” – mondta el Ujhelyi.

A rendvédelmi területen dolgozók cafetéria juttatásait lecsökkentették, a szolgálati nyugdíjuk, illetve az érdekegyeztetés fórumaik megszűntek – jelentette ki Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese. A párt rendvédelmi szakterületért felelős politikusa bejelentette, a szocialisták komplex életpályamodellt dolgoznak ki, melynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása. Hozzátette, nem ugyanolyan rendszert szeretnének, mint amilyen a 2010-es kormányváltás előtt volt. „Meg fogjuk találni a módját a költségvetési korlátokat figyelembe véve, hogy a most meghurcolt rendvédelmi nyugdíjasoknak valamilyen szinten igazságot, kárpótlást adhassunk” – szögezte le.

Harangozó szerint természetesen a szakmával is el kell fogadtatni a kidolgozás alatt álló terveket, ugyanis hazánkban „nem lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán”.

Előző sztori

Fazekas Sándor: „Jó vetőmag nélkül nincs mezőgazdaság” + FOTÓK

Következő sztori

A Guns N' Roses az újvidéki Exiten

Legutóbbi hasonló cikkek