Közélet

Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

2012. március 1., csütörtök
Szakpolitikai programalkotásba kezdett az MSZP

Szegeden kezdte meg konzultációs sorozatát az MSZP, melynek célja a rendvédelmi szakterületen dolgozók helyzetének felmérése. A szocialista párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás bejelentette, komplex életpályamodellt dolgoznak ki számukra.

Ujhelyi István

, az Országgyűlés alelnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, az MSZP szakpolitikai programalkotása elkezdődött, s ahogy

Mesterházy Attila

pártelnök bejelentette, május elsején ismertetik ennek főbb pontjait. „Minden egyes szakpolitikai kérdéskörben készülnek szakpolitikusaink arra, hogy megfogalmazzák, mit kíván másként tenni az MSZP, mint amit a mai kormány képvisel. Saját korábbi kormányzásunkat is meg kell haladjuk számtalan kérdésben. Éppen ezért az MSZP konzultációs sorozatot indít a szakmai szervezetekkel” – mondta el Ujhelyi. A rendvédelmi területen dolgozók cafetéria juttatásait lecsökkentették, a szolgálati nyugdíjuk, illetve az érdekegyeztetés fórumaik megszűntek – jelentette ki

Harangozó Tamás

, az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese. A párt rendvédelmi szakterületért felelős politikusa bejelentette, a szocialisták komplex életpályamodellt dolgoznak ki, melynek része lesz a szolgálati nyugdíj visszaállítása. Hozzátette, nem ugyanolyan rendszert szeretnének, mint amilyen a 2010-es kormányváltás előtt volt. „Meg fogjuk találni a módját a költségvetési korlátokat figyelembe véve, hogy a most meghurcolt rendvédelmi nyugdíjasoknak valamilyen szinten igazságot, kárpótlást adhassunk” – szögezte le. Harangozó szerint természetesen a szakmával is el kell fogadtatni a kidolgozás alatt álló terveket, ugyanis hazánkban „nem lesz tejjel-mézzel folyó Kánaán”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.