/

Potyautasokat fedtek fel a nagylaki határrendészek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem lankadt a nagylaki határrendészek figyelme a hatalmas kamion sor ellenére, amely belépésre várakozott a határátkelőhelyen – tájékoztatott Jászai Linda, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Több száz kamiont vizsgáltak át a magyar és a román rendőrök közösen, amikor török kamion alvázának vizsgálatakor kisebb mozgásra lettek figyelmesek. Mikor lámpáik fénye a kérdéses területre ért megszűnt a mozgás, de az alváz színétől eltérő színek tovább erősítették gyanújukat. Közelebb lépve látták, hogy emberek bújtak meg a tehergépjármű vontatmányának alvázában.

A tüzetes ellenőrzés eredményeként három szír állampolgár bújt elő a rejtekhelyről, akik elmondták, hogy hazájukat a rossz anyagi helyzetük miatt hagyták el, a jobb élet reményében. A kamion alvázára egy román parkolóban kapaszkodtak fel, miközben a török sofőr pihenőt tartott. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult – olvasható a közleményben.

Előző sztori

Meghosszabbította nyitva tartását a nagybani piac

Következő sztori

Elutasította az FB az IKV 2012. évi üzleti tervét