MSZP: a bérkompenzáció nem segít

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP szerint a kormány későn kezdte kidolgozni a bérkompenzáció lehetőségét, ráadásul az erre szánt összeg nem lesz elegendő arra, hogy az adóváltozások miatt rosszul járó munkavállalók többségén segítsen.

Burány Sándor, a szocialista párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány három hónapos késéssel jött rá, hogy az alkalmazottak nagyobb részének idén tovább csökkent a reáljövedelme. Mint mondta, az Országgyűlés talán márciusban fogadhatja el a kabinet bérkompenzációról szóló javaslatát, amely azonban a munkavállalók döntő többségének nem jelent majd segítségét.

Az ellenzéki politikus kifogásolta például, hogy a kormány nem szán elegendő forrást a bérkompenzációra, így abból kimaradnak az alkalmazottak többségét foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások. Burány Sándor emellett pártja nevében ismételten adópolitikai változtatásokat sürgetett, kiemelve, hogy a “felső tízezernek” kedvező adórendszer helyett olyan igazságos terhekre lenne szükség, amely képes gazdasági keresletet és növekedést előidézni.

Előző sztori

Kosárlabda: csodát tett a Szedeák, Koltiék kivégezték a Körmendet + VIDEÓ, HANG, FOTÓK

Következő sztori

Elhunyt Mezey István festő- és grafikusművész