Gazdaság

MSZP: a bérkompenzáció nem segít

MSZP: a bérkompenzáció nem segít

2012. március 3., szombat
MSZP: a bérkompenzáció nem segít

Az MSZP szerint a kormány későn kezdte kidolgozni a bérkompenzáció lehetőségét, ráadásul az erre szánt összeg nem lesz elegendő arra, hogy az adóváltozások miatt rosszul járó munkavállalók többségén segítsen.

Burány Sándor

, a szocialista párt országgyűlési képviselője szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a kormány három hónapos késéssel jött rá, hogy az alkalmazottak nagyobb részének idén tovább csökkent a reáljövedelme. Mint mondta, az Országgyűlés talán márciusban fogadhatja el a kabinet bérkompenzációról szóló javaslatát, amely azonban a munkavállalók döntő többségének nem jelent majd segítségét. Az ellenzéki politikus kifogásolta például, hogy a kormány nem szán elegendő forrást a bérkompenzációra, így abból kimaradnak az alkalmazottak többségét foglalkoztató mikro- és kisvállalkozások. Burány Sándor emellett pártja nevében ismételten adópolitikai változtatásokat sürgetett, kiemelve, hogy a "felső tízezernek" kedvező adórendszer helyett olyan igazságos terhekre lenne szükség, amely képes gazdasági keresletet és növekedést előidézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.