Közélet

Meghallgatták a Móra Ferenc Múzeum élére pályázókat

Meghallgatták a Móra Ferenc Múzeum élére pályázókat

2012. március 29., csütörtök
Meghallgatták a Móra Ferenc Múzeum élére pályázókat

Szakértői bizottság előtt mutatkoztak be csütörtökön a jelöltek. A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ vezetője a testület véleményét figyelembe véve tesz javaslatot az igazgató személyére.

A Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ számos, a megyei önkormányzattól átvett intézmény vezetői posztjára írt ki az idén pályázatot. Mivel lejártak a határidők, sőt, már javában zajlik a kiválasztási folyamat, csütörtökön arról érdeklődtünk, hányan és kik jelentkeztek a tisztségekre. Portálunkat arról tájékoztatták: összesen kilenc oktatási intézmény érintett ebben a körben, nyolc középiskola és egy alapfokú gyógypedagógiai intézmény. Mint megtudtuk: csupán négy esetében (a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a makói József Attila Gimnázium, a Kozmutza Flóra Szakiskola, Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény) érkezett be két pályázat, a többire pedig egy. A Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény vezetői megbízása lejért, ezért kellett a pályázatot kiírni a posztra. A bizottság a törvényben megadott határidőig javaslatot tett az intézményvezető személyére, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetője március 31-ig hoz döntést. Ahogy arról már beszámoltunk, az intézményfenntartó központ szintén pályázatot hirdetett a Móra Ferenc Múzeum, a Csongrád Megyei Levéltár, a kisteleki Napsugár Otthon és a Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat vezetői posztjának betöltésére. A múzeum vezetésére négy, a többi intézmény esetében egy-egy pályázatot adtak be. A jelentkezők kilétéről nem adhatnak tájékoztatást. (Sajtóértesülések szerint - miként már megírtuk - a múzeumot a jelenlegi direktoron,

Fogas Ottón

kívül két másik régész,

Balogh Csilla

és

Szalontai Csaba

, valamint

Miklós Péter

történész-muzeológus irányítaná.) A múzeum, illetve a levéltár vezetésére kiírt pályázatok kapcsán egyébként csütörtökön már meg is történt a bizottsági meghallgatás. A szakértőkből álló testületek megtették szakmai javaslatukat az igazgatók személyére. A megyei intézményfenntartó központ úgy fogalmazott: a nemzeti erőforrás miniszter döntéséig, illetve jóváhagyásig a vezetői feladatok ellátása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik, s biztosított.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.