Sport

Labdarúgás: tizenegyes döntött Röszkén, nyert az UTC

Labdarúgás: tizenegyes döntött Röszkén, nyert az UTC

2012. március 25., vasárnap
Labdarúgás: tizenegyes döntött Röszkén, nyert az UTC

Egy döntetlenszagú találkozón végül az utolsó pillanatban büntetőből szerzete meg a győztes találatot az UTC Röszkén a megyei első osztály alsóházi rangadóján.

Nagy tétje volt mindkét csapat számára e mérkőzésnek, hiszen míg a hazai gárda a kiesőzónától távolodna, addig a vendégek e veszélyes terület elhagyására gyűjtögetnék a pontokat. Győzelmi kényszerben azonban mindenképp a szegedi alakulat játszott. Az első játékrészben főként a biztonságra koncentráltak a csapatok. A hazai gárda irányított a játékot, de fölénye meddőnek bizonyult, nemigen tudott gólhelyzeteket kidolgozni. Az UTC a védekezés mellett a kontratámadásokra koncentrált. Egy-egy átlövést sikerült még megeresztenie a vendégek ágyúsainak. A második félidőben felpörögtek az események. Érezni lehetett, hogy a gól a levegőben lóg. A Röszke egy UTC-s szabadrúgást követően szerzett labdát, melyből egy sakk-matt akciót vezettek

Béry

kapujáig, s góllá váltották azt. Erre a szegediek egy Balogh-bedobást követő találattal feleltek.

Bokányi

csúsztatását még védte bravúrral

Földesi

, de a kipattanót sikerült bepofozniuk

Pálfy Zoltán

tanítványainak. Sokáig úgy nézett ki, hogy egy ikszes meccset láthatott a közönség, hiszen mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, de a kapusok a helyükön voltak. Végül egy lelesett kirúgásból iramodott meg

Gajdacsi

a lefújás előtti percekben, és csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt

Gonda

higgadtan értékesítette. Így végül a vendégek zsebelték be a három pontot. Az UTC második győzelmét szerezte a bajnokságban, s érdekesség, hogy ezt is idegenben...

A megyei I. osztály 20. fordulójában:

Röszke SK – Ujszegedi TC 1-2 (0-0).

Röszke, 100 néző, vezette: Bartucz Ferenc.

Röszke:

Földesi – Papdi, Szűcs, Tóth, Sztuparity (Szabó), Cinder, Tanács, Takács, Crkvenjakov, Kohajda, Nagy Torma (Szalma). Vezetőedző: Molnár Tibor.

UTC:

Béry – Péczely (Bokányi), Farkas, Balogh, Joó, Szabó L., Szántó, Szűcs J., Gonda, Gajdacsi, Kovács S. (Molnár S.). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Gólszerzők:

Kohajda, illetve Kovács S., Gonda Molnár Tibor:

Saját magunkat vertük meg, sok helyzetet kihagytunk, ami megbosszulta magát. Nem is játszottunk túl jól, és a szerencse is elpártolt tőlünk.

Pálfy Zoltán:

Sokat tettünk a győzelemért, amit a múlt héten az utolsó pillanatokban elszalasztottunk, az most bejött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.