Labdarúgás: tizenegyes döntött Röszkén, nyert az UTC

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy döntetlenszagú találkozón végül az utolsó pillanatban büntetőből szerzete meg a győztes találatot az UTC Röszkén a megyei első osztály alsóházi rangadóján.

Nagy tétje volt mindkét csapat számára e mérkőzésnek, hiszen míg a hazai gárda a kiesőzónától távolodna, addig a vendégek e veszélyes terület elhagyására gyűjtögetnék a pontokat. Győzelmi kényszerben azonban mindenképp a szegedi alakulat játszott.

Az első játékrészben főként a biztonságra koncentráltak a csapatok. A hazai gárda irányított a játékot, de fölénye meddőnek bizonyult, nemigen tudott gólhelyzeteket kidolgozni. Az UTC a védekezés mellett a kontratámadásokra koncentrált. Egy-egy átlövést sikerült még megeresztenie a vendégek ágyúsainak.

A második félidőben felpörögtek az események. Érezni lehetett, hogy a gól a levegőben lóg. A Röszke egy UTC-s szabadrúgást követően szerzett labdát, melyből egy sakk-matt akciót vezettek Béry kapujáig, s góllá váltották azt. Erre a szegediek egy Balogh-bedobást követő találattal feleltek. Bokányi csúsztatását még védte bravúrral Földesi, de a kipattanót sikerült bepofozniuk Pálfy Zoltán tanítványainak. Sokáig úgy nézett ki, hogy egy ikszes meccset láthatott a közönség, hiszen mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, de a kapusok a helyükön voltak. Végül egy lelesett kirúgásból iramodott meg Gajdacsi a lefújás előtti percekben, és csak szabálytalanul tudták megállítani. A büntetőt Gonda higgadtan értékesítette. Így végül a vendégek zsebelték be a három pontot.

Az UTC második győzelmét szerezte a bajnokságban, s érdekesség, hogy ezt is idegenben…

A megyei I. osztály 20. fordulójában:

Röszke SK – Ujszegedi TC 1-2 (0-0). Röszke, 100 néző, vezette: Bartucz Ferenc.
Röszke: Földesi – Papdi, Szűcs, Tóth, Sztuparity (Szabó), Cinder, Tanács, Takács, Crkvenjakov, Kohajda, Nagy Torma (Szalma). Vezetőedző: Molnár Tibor.
UTC: Béry – Péczely (Bokányi), Farkas, Balogh, Joó, Szabó L., Szántó, Szűcs J., Gonda, Gajdacsi, Kovács S. (Molnár S.). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Kohajda, illetve Kovács S., Gonda

Molnár Tibor: Saját magunkat vertük meg, sok helyzetet kihagytunk, ami megbosszulta magát. Nem is játszottunk túl jól, és a szerencse is elpártolt tőlünk.

Pálfy Zoltán: Sokat tettünk a győzelemért, amit a múlt héten az utolsó pillanatokban elszalasztottunk, az most bejött.

Előző sztori

John Malkovich szerint a színház maga az élet

Következő sztori

Kosárlabda: megnyert meccset bukott el a Szedeák + VIDEÓ, FOTÓK