/

Kutyás családi napra invitálnak a ligetbe + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kutyabarátokat, állatszeretőket várnak egész nap programokkal az Erzsébet Ligetbe szombaton. A Kutyafuttában Napon az eb és gazdája is jól érezheti magát – célja a kellemes időtöltés mellett, hogy felelősségteljes állattartásra neveljen.

Nem fogja kutyául érezni magát senki, aki március 17-én kilátogat az Erzsébet Ligetbe. A parkban egész napos programokkal várják a négylábúakat és gazdájukat is, hogy a tavasz beköszöntével mindketten átmozgassák magukat a friss levegőn. A rendezők bemutatókkal, előadásokkal, valamint ügyességi- és kutyaszépségversennyel gondoskodnak róla, hogy az ember és legjobb barátja is kellemesen, hasznosan töltse ezt a napot.

Kutyafuttában az állattartásról

“A kutyák szinte bármire képesek, bármit meg tudnak tanulni. A kérdés így számomra inkább az, hogy a gazdi képes-e arra, hogy tanítsa a kutyáját! A kutyaneveléshez nem kell iskolai végzettség, nem kell papír. Sokan utána sem olvasnak annak, hogy mit kell például megadni az ebnek, hogy boldog, kiegyensúlyozott legyen mellettünk” – hangsúlyozta Mayer Yvette, a Kutyafuttában Nap szervezője, aki hétfő délután tartott sajtótájékoztatót a rendezvénnyel kapcsolatban. Mint mondta, kutyapszichológusként számos olyan esettel találkozott már, amikor az eb helyett a gazdát kellett tanítani. Szerinte nagyrészt a pénz és az idő hiánya a két leggyakrabban említett ok, amiért a kutyával nem foglalkoznak eleget. Mindkettőn segíthet ez a rendezvény, melyre ingyenesen regisztrálhat bárki, sőt ajándékokkal is jutalmazzák az érkezőket – egy ajándék kendő mellett kutyakozmetikával, vitamindús kutyaeledelekkel is várják a négylábúakat, gazdájuknak pedig szakemberek adnak személyre szabottan tanácsokat a helyes állattartásról.

Keresik a legrosszabb ebet

no images were found

A szombati rendezvényen a legjobb és legrosszabb kutyát is megválasztják majd: a címre hónapok óta érkeztek pályázatok, melyeket zsűri pontoz majd, rangsort állítva az ebek között a legangyalibb kutyustól a pokol legmélyebb bugyrait őrző cerberusig. Fődíjként egy kétszemélyes, félpanziós hétvégét nyerhetünk ebünkkel a szegedi Hunguest Hotel Forrás Gyógy-és Wellness Szállodában, valamint egy családi belépőt a szegedi Napfényfürdő Aquapolisba. A díjak között szerepel még egy 5000 illetve 10000 forint értékű vásárlási utalvány, száraz és konzerv állateledel, valamint bérlet a Buksi Kisállatfarm kutyaiskolájába. “Célunk, hogy olyan hasznos információkat kapjon a Kutyafuttában Napra kilátogató gazdi, amellyel segíthetünk neki, hogy szorosabb legyen a kötelék közte és kedvence között. Valamint szeretnénk tudatni az emberekkel, hogy nincs megoldhatatlan probléma. Az állat elaltatása nem lehet válasz semmilyen gondra, rengeteg mindenben tudnak segíteni a szakértők is” – emelte ki Mayer Yvette.

A sajtótájékoztató végeztével Szűcs Imre, a Buksi Kisállatfarm tulajdonosa tartott nekünk bemutatót négylábú növendékével, valamint a Kutyázók Baráti Társasága Szeged tagjai is megmutatták, milyen ügyes az ember legjobb barátja, ha elég időt szánunk tanítására.

A Kutyafuttában Nap programja:

/a változtatás jogát a szervezők fenntartják/

10.00-10.30-gyülekező, regisztráció, az ügyességi versenyre és szépségversenyre a nevezéseket ekkor lehet érvényesíteni, a kutyák oltási könyvét bemutatni!

10.30-10.45-megnyitó, a nap rövid ismertetése a színpadon, a standokon megkezdődnek a kutyás játékok, versenyek, ajándékcsomagokért

10.45-11.00-Buksi Kisállatfarm kutyaiskola bemutatója (Mit tudnak az ovisok és mit a felnőttek?)

11.00-11.30 –Fogadj örökbe! Felvonulnak a Kutyafuttában Napon résztvevő Tappancs Állatvédő Alapítvány kutyusai! Előadás a Tappancs Állatvédő Alapítványról, örökbe fogadásról, helyes kutyatartásról

11.30-12.30 – helyszíni ügyességi verseny, eredményhirdetéssel lezárva
Amíg a zsűri tanakszik a Kutyázók Baráti Társaság Szeged tart bemutatót

no images were found

Az ügyességi verseny lényege: minden gazdinak 5 perce van, hogy megmutassa kutyája tudását! Ez bármilyen feladatsor bemutatása lehet! A gazdinak azt kell kiviteleznie, hogy miért büszke kutyájára! Azért, mert bárhonnan visszahozza a labdát, mert számtalan vezényszót ismer, mert felváltva pacsizik, mert tud kutyusával táncolni stb.? Ebben az öt percben bármit megmutathat kutyája tudásából a büszke gazdi, az ügyességi verseny résztvevőit zsűri bírálja majd el! A legjobbat ajándékcsomaggal jutalmazzuk!

A nevezéshez szükséges adatok: a kutya+ gazdája neve, a kutya fajtája, kan/szuka, életkora az ebnek, ivartalanítva van-e, van-e chipje, mi a feladat, amit bemutat, megjegyzésként írhat még pár mondatot, hogy mit vegyen pontozáskor még figyelembe a zsűri!
Jelentkezni csütörtök éjfélig a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címen lehet!

12.35-12.40-Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

12.35-13.00-kutyakozmetikai tanácsadás, interaktív kérdezési lehetőséggel

13.00-13.20-Fogadj örökbe! Felvonulnak Futrinka Kutyavédő és Kutyás szabadidősport Egyesület árva kutyusai

13.20-14.20-szépségverseny, eredményhirdetés a végén
Amíg a zsűri tanakszik a Kutyázók Baráti Társaság Szeged tart bemutatót

no images were found

A szépségverseny lényege: Egy kategóriában szerepel az összes kutyus, a gazdinak pórázzal, vagy anélkül fel kell vonulnia a zsűri előtt! A kutyának a tulajdonosa lába mellett kell haladnia, majd türelmesen pár másodpercre a „ kifutó” végén megállnia! A szépségverseny résztvevői szakértői zsűri bírálja majd el! A legszebbet ajándékcsomaggal jutalmazzák!

A nevezéshez szükséges adatok: a kutya+ gazdája neve, a kutya fajtája, kan/szuka, életkora az ebnek, ivartalanítva van-e, van-e chipje, hova valósi, megjegyzésként írhat még pár mondatot, hogy mit vegyen pontozáskor még figyelembe a zsűri!

Jelentkezni csütörtök éjfélig a kapcsolat@kutyafuttaban.hu e-mail címen lehet!

14.20-14.40-kutyapszichológiai előadás, melynek végén a gazdik kérdezhetnek, segítséget kérhetnek (előadó: Mayer Yvette)

14.40-14.50- Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

14.50-15.10-Buksi kutyaiskola bemutatója (Hova lehet fejlődni, ha kutyaiskolába járunk?)

15.10-15.40-A PULI (előadó: Tari József)

15.40-16.05- sportolási lehetőségek kutyákkal, frizbi bemutató (Bakos Csilla)

16.05-16.10-Butcher’s Totó eredményhirdetése, ajándék kiosztása

16.10-16.40-állatorvosi tanácsadás, az előadás végén kérdezhetnek a résztvevők (Rengei Antal, Perényi László)

16.40-17.30- A legjobb és a legrosszabb kutya eredményhirdetése, díjátadása a szponzorokkal együtt

Állandó programok 10.00-17.30-ig: ingyen karomvágás, kutyáknak kóstoltatás, kutyapszichológiai tanácsadás, kutyakozmetikai bemutató, állatorvosi tanácsadás, kutyás totó játék ajándékokért, gyermekprogramok, kvíz tesztek jutalmakért, kutyasimogató, gyűjtés a Tappancs Állatvédő Alapítvány és a Futrinka Utcai kutyusok javára, tanácsadás hogyan iskoláztassuk ebünket, gyakorlati bemutatók, Butcher’s Kutyajó Játék, amely egy táblás játék formájába illesztett kvíz. A játékosok dobókockával léphetnek, az egyes mezők pedig különböző típusú kérdéseket rejtenek. Egy kiemelt kérdéscsoport a Butcher’s-szel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz, a többi pedig valamilyen módon kötődik a kutyákhoz. Egy-egy játékban 2-6 fős csapatok vehetnek részt, egyszerre max. 6 csapat (gyerekek, szülők vegyesen. A játékban résztvevők a jó válaszokért zsetonokat nyernek, amit a játék végén ajándékokra lehet beváltani, így mindenki kap valamit, aki játszik. A Butcher’s Kutyajó játék témakörei: Butcher’s Pet Care-rel és termékeivel kapcsolatos kérdések, kutyás mesékkel kapcsolatos kérdések, kutyás rekordokkal kapcsolatos kérdések, kutyafajtákra vonatkozó kérdések

no images were found

Előző sztori

Szivattyúzzák a vizet a Szőke Tisza hajóból + FOTÓK, VIDEÓ

Következő sztori

Női futball: vereséggel kezdte a tavaszt a SZAK + FOTÓK