Írjon nekünk

Rúzs

Krémlevesek ínyenceknek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Néha csak arra vágyunk, hogy pár kanál forró és finom leves együnk. No, nem hatalmas tányérral, legfeljebb egy csészével. Azonnal csillapítja az éhséget. Ha nincs folytatása, fogyókúrás vacsora, ha van, akkor egy kivételes ünnepi lakoma első fogása lehet.


Tormakrémleves

Hozzávalók:
– 1 szál torma (kb. 15 dkg)
– 2 dl tejföl
– 1-1 evőkanál liszt és ételízesítő
– ízlés szerint csipetnyi cukor, citromlé
– 1 evőkanál reszelt torma

Elkészítés:

Előző este a szálas tormát hideg vízbe tesszük, hogy visszanyerje nedvességtartalmát, és könnyebben lehessen reszelni. Másnap megtisztítjuk, lereszeljük. A tejfölt simára keverjük a liszttel és fél deci vízzel. Hat deci hideg vízbe ételízesítőt szórunk, és beleöntjük a lisztes tejfölt. Jól elkeverjük, citromlével, cukorral ízesítjük és felforraljuk. A forrástól számított öt percig főzzük, ezután belekeverjük a reszelt tormát, de már nem forraljuk, csak lefedjük a leveses edényt. A tetejére tálaláskor metélt petrezselyemzöldet, reszelt tormát teszünk.

Diókrémleves

Hozzávalók:
– 2 dl tejszín
– 5 dkg nagyon finomra darált dió
– 12 szem dióbél
– 2 tyúkhúsleveskocka
– 1 evőkanál liszt
– 1 késhegynyi őrölt bors
– levesbetéthez: 5 dkg cérnametélt

Elkészítés:
A tejszínt, a darált diót és a lisztet simára keverjük, majd hét deci vízbe beleöntjük és jól összekeverjük. Hozzátesszük a tyúkhúsleveskockákat, és felforraljuk a levesünket. Kevergetve hét percig főzzük, borssal fűszerezzük. Közben a cérnametéltet sós vízben megfőzzük és leöblítjük. Csészékben elosztjuk a tésztát, rámerjük a forró levest és néhány szem dióval tálaljuk.

Lencsekrémleves

Hozzávalók:
– 15 dkg lencse
– 1 fej vöröshagyma
– 1 szál sárgarépa
– 3 dl tej
– 1 dl tejszín
– 2 dkg vaj
– 1 csapott evőkanál ételízesítő
– tetejére: aprított snidling.

Elkészítés:

Előző este a lencsét megmossuk és annyi hideg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Másnap a vizet leöntjük és újabb öt deciliter vizet öntünk rá. Fedő alatt puhára főzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, a megtisztított sárgarépát felmetéljük. A tejet és a tejszínt összeöntjük. A hagymát a vajon üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és fedő alatt puhára pároljuk. A puha lencsét (1 evőkanálnyi kivételével, ami a leves tetejére kell) levével együtt turmixgép poharába öntjük, hozzáadjuk a hagymás sárgarépát és péppé keverjük. Felöntjük a tejszínes tejjel, beleszórjuk az ételízesítőt és a finomra vágott zeller felét. Összekeverjük és felforraljuk. Tálaláskor a csészékbe öntött leves tetejére osztjuk a félretett főtt lencsét. Snidlinggel díszítjük.

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál