Sport

Kosárlabda: tét nélküli NB I/B-s záróforduló Vásárhelyen

Kosárlabda: tét nélküli NB I/B-s záróforduló Vásárhelyen

2012. március 30., péntek
Kosárlabda: tét nélküli NB I/B-s záróforduló Vásárhelyen

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkeztek a csapatok az NB I/B-s férfi kosárlabda bajnokságban, így a 22. forduló öt mérkőzését a fair play szellemében azonos időben, vasárnap 18 órától játsszák.

Vásárhelyen a harmadik helyen álló MTK Törökbálint gárdája vendégszerepel, de ennek a mérkőzésnek már egyik csapat számára sincs tétje, hiszen bármilyen eredmény születik, a két együttes már nem változtathat jelenlegi helyezésén. A Vásárhelyi Kosársuli játékosai nem a legkedvezőbb előjelekkel készülnek a "bolndok napjának" tartott április 1-i zárófordulóra, a csapatnak már régóta nem volt ilyen rossz szériája, hiszen az elmúlt hetekben sorozatban ötször hagyták el vesztesen a pályát. Nem csoda, hogy a játékosok önbizalma alaposan megtépázódott és a közönség egy része is elpártolt a gárda mellől. "A vasárnapi vendég MTK Törökbálint csapatában nincsenek ugyan nagy nevek, de minden poszton jó játékosaik vannak. A vendégek már biztos, hogy a felső házban folytatják menetelésüket, de mi sem szeretnénk vereséggel zárni az alapszakaszt. A héten visszanéztük a Salgótarján elleni mérkőzés felvételét és abból kiderült, hogy a legtöbb probléma a fegyelmezettlenségünkből és a koncentráció hiányából fakadt. Ezeken túllendülve és felszabadultan játszva egy meglepetés győzelmet sem tartok elképzelhetetlennek. Jó hír, hogy a legutóbbi találkozón betegen játszó Szilágyi László már teljesen felgyógyult és a rutinos Utasi térde is jobb állapotban van, mint egy hete volt, így már ők is sokat tehetnek a győzelemért" - mondta bizakodóan a vásárhelyiek mestere,

Elek András

.

A 21. forduló eredményei:

EnterNet Vásárhelyi KS - Salgótarjáni KSE 65-87, Óbudai Kaszások - DEAC 76-60, Szerencsi VSE - Kecskeméti Főiskola 46-69, MTK Törökbálint - EKF-Eger-HÉSZ SE 96-99, Bajai Bácska FKE - Nagykőrösi Solymok KE 101-71.

A bajnokság állása:

1. EKF-Eger-HÉSZ SE 19 16 3 0,92 2. Salgótarjáni KSE 19 16 3 0,92 3. MTK Törökbálint 19 15 4 0,89 4. Bajai Bácska FKE 19 12 7 0,82 5. Kecskeméti Főiskola 19 11 8 0,79 6. Nagykőrösi Sólymok KE 20 10 10 0,75 7. EnterNet Vásárhelyi KS 19 8 11 0,71 8. Tiszaújvárosi Phoenix KK 19 7 12 0,68 9. Óbudai Kaszások 19 5 14 0,63 10. Debreceni EAC 19 5 14 0,63 11. Szerencsi VSE 19 0 19 0,50

A 22. forduló párosítása egy kis esélylatolgatással:

EnterNet Vásárhelyi Kosársuli - MTK Törökbálint:

A Kosársuli győzelme esetén sem tudná megelőzni a tíz győzelemmel záró nagykőrösieket, de vereség esetén sem kerülhetnének hátrább a hetedik helynél, hiszen a Tiszaújváros elleni egymás elleni eredmény a vásárhelyiek számára kedvezőbb. A Törökbálint gárdája győzelem esetén befogná ugyan a Salgótarján-Eger találkozó vesztesét, de egymás elleni eredményben mindkét említett csapat jobb náluk, tehát nem tudnának feljebb lépni, míg vereségük esetén sem kerülhetnek lejebb a harmadik helynél.

Salgótarjáni KSE - EKF-Eger-HÉSZ SE:

a találkozó győztese végez az alapszakasz élén, míg a vesztes második lesz.

Óbudai Kaszások - Kecskeméti Főiskola:

A hazaiaknak a kilencedik hely megtartásához győzniük kell, míg a vendég kecskemétiek bármilyen eredmény esetén is az ötödik helyen zárnak, hiszen az egymás elleni eredményben rosszabbak a Baja gárdájánál, tehát bajai vereség esetén sem tudják megelőzni a Sugovica-partiakat.

Bajai Bácska FKE - Tiszaújvárosi Phoenix KK:

az eredménytől függetlenül a bajaiak a felsőházat jelentő negyedik helyen zárnak, míg a vendégek nyolcadikként végeznek.

Debreceni EAC - Szerencsi VSE:

A debreceni egyetemisták győzelme és az előttük álló óbudaiak veresége esetén a DEAC egy helyet előbbre léphet, míg a szerencsiek számára csak az első győzelem megszerezhetőségének lehetősége a tét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.