Sport

Kosárlabda: elköszönt a felsőháztól a Kosársuli

Kosárlabda: elköszönt a felsőháztól a Kosársuli

2012. március 12., hétfő
Kosárlabda: elköszönt a felsőháztól a Kosársuli

Nem sikerült a bravúr a Baja elleni találkozón az EnterNet Vásárhelyi Kosársulinak. A kék-sárgáknak semmi nem sikerült a rangadón, így már bizonyossá vált, hogy idén nem jutnak a legjobb négy közé.

Idegesen, sokat hibázva kezdte a rangadót mindkét csapat. A bajaiak eröltették a triplákat, de nem tudtak betalálni. Jellemző, hogy a hazaiak 12 távoli kísérletéből mindössze egy ért célba. Sajnos a Kosársuli is hozta az utóbbi időben "szokásos" játékát, eladott labdák és kimaradt dobások jellemezték a vásárhelyiek játékát. A kezdeti kapkodásból azonban a vendégcsapat jött ki jobban,

Utasi

és

Vas Péter

kosaraival négy pontos előnnyel zárták az első játékrészt. A második negyed eleje tragikusra sikeredett a Kosársuli számára, hiszen három perc alatt sikerültegy 15-5-ös részeredményt összehozni. Szerencsére

Szilágyi

és

Kukla

pontjaival sikerült felzárkózni (35-32), de már ekkor is látszott, hogy az

Ágfalvi-Mándity

centerpáros klasszisokkal jobb és eredményesebb a vásárhelyi centereknél. Szünet után gyorsan eldőlt a találkozó sorsa, a rendkívül ponterős bajai centerek sorra betaláltak, míg a vendégcsapat támadásban csak szenvedett (45-34).

Elek András

időkérése után javult a helyzet,

Czibere

és

Vejinovics

ebben az időszakban foghatatlan volt, de a fáradó Kukla és

Babut

mellett Mándity továbbra is nagyon élt (54-47). A záró negyedben Szilágyi jól mozgatta a vásárhelyi alakulatot és az addig igen halovány teljesítményt nyújtó Vas is be-be talált (68-59), de a friss bajai cserejátékosok eldöntötték a mérkőzést. A Kosársuli a hétvégén (szombaton 16 órakor) már tét nélküli találkozón a listavezető Eger vendége lesz.

Kosárlabda NB I/B keleti csoport 19. forduló:

Bajai Bácska FKE - EnterNet Vásárhelyi Kosársuli 74-61 (9-13, 26-19, 19-15, 20-14)

Baja, 300 néző. Vezette: Domonkos, Sági, Reisz.

Baja:

Nagy D. 10, Délity 5, Hosszú G. 13, Ágfalvi 10, Mándity 23.

Csere:

Varga I. 7/3, Fehér 4, Szabó Á. 2, Pintér.

Edző:

Hosszú István.

Kosársuli:

Szilágyi 9, Utasi 8, Mócsai 2, Vas P. 11/3, Kukla 10.

Csere:

Vejinovics 10/3, Babut, Grezsa, Czibere 11/9, Schéda, Kis G.

Edző:

Elek András. Elek András:

"Jól küzdöttek és remekül védekeztek a fiúk, de 22 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Ez nem játéktudás, hanem koncentráció és felelősség kérdése."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.