Sport

Kézilabda: Tatai marad, Lékai Celjébe igazol

Kézilabda: Tatai marad, Lékai Celjébe igazol

2012. március 8., csütörtök
Kézilabda: Tatai marad, Lékai Celjébe igazol

Tatai Péter újabb három éves szerződést kötött a Pick Szeged együttesével, Lékai Mátéval viszont nem tudott megegyezni a klub, a szezon végén a szlovén Celjébe igazol.

Mezei Richárd

, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója egy jó és egy rossz hírről tájékoztatta a szurkolókat a klub honlapján. "

Tatai Péterrel

, a Pick Szeged válogatott kapusával újabb hároméves szerződést kötöttünk, így Pétert 2015-ig köti paktum a csapathoz. Ez nagy öröm számunkra, Tatai a Pick Szeged egyik nagy erőssége.

Lékai Máté

szerződése az idény végén lejár, vele, és menedzserével nem tudtunk megegyezni, így a válogatott irányító-átlövő két idény után távozik tőlünk. Mindenképpen szerettük volna, hogy maradjon, hosszú-hosszú egyeztetésen vagyunk túl, ő azonban szeretné magát kipróbálnia külföldön, így elfogadta a szlovén Celje ajánlatát" -

olvasható a híradás a csapat weboldalán

.

Tatai Péter: "Nem volt kérdés, hogy aláírjam a szerződést"

Tatai Péter 2010-ben igazolt a Pick Szeged csapatához. Kedden délelőtt elődőlt, hivatalosan is 2015-ig marad a kétszeres magyar bajnok játékosa. "Amikor Szegedre érkeztem, már akkor elmondtam, hogy szeretnék hosszú távra tervezni. Az újabb szerződésem pedig azt bizonyítja, hogy jól érzem magam a csapatnál, a családom pedig megkedvelte a várost, mindannyian szeretünk Szegeden élni. Könnyen ment a megállapodás, a Pick Szeged profi háttérrel rendelkezik Magyarországon, a vezetők korrektek, a csapat pedig egyre erősebb, így nem volt kérdés, hogy aláírjam a hároméves szerződést" - nyilatkozta a pickhandball.hu-nak a válogatott kapus.

Lékai: "A Pick Szeged pályafutásom eddigi legprofibb egyesülete"

Lékai Máté Tatai Péterhez hasonlóan 2010-ben érkezett a Pick Szegedbe. Nyártól az egykori szegedi játékos és edző,

Vladan Matics

csapatához, a szlovén Celjéhez igazol a játékos.

"Heteken át egyeztettünk a szegedi vezetőkkel, akiktől korrekt szerződéstervezetet kaptam, amit végül nem fogadtam el: nyártól az egykori BL-győztes Celjéhez igazolok. Jól éreztem magam Szegeden, két csodás évet töltöttem el, és nagyon bízom benne, hogy sikerül a bajnokságban és a magyar kupában is még az idei szezonban nagyot alkotnunk. A Pick Szeged pályafutásom eddigi legprofibb egyesülete volt, a vezetés mindent teljesített, amit ígért: nagyon összetartó keret jött össze, egy profi sportoló azonban mindig a kihívásokat keresi, és ezt most a szlovén Celjében találtam meg. Azért az nem elképzelhetetlen, hogy egyszer visszatérjek a csapathoz, újból a Picket erősítsem – nyilatkozta Lékai. Közben kiderült, hogy a szerdai

Csurgó elleni kupasiker

után a final fourban

a Balatonfüreddel találkozik

Skaliczki László

együttese. Az április közepi négyes döntőig azonban zajlik a bajnokság, legközelebb szombaton 18 órakor Tatán lép pályára a Pick. A szerdai kupameccshez kapcsolódó hír, hogy az előzetesen meghirdetett jótékonysági akció révén 474 ezer forint gyűlt össze, amelyet az árván maradt bordányi Németh testvérek kapnak meg. Az Pick Szeged által felajánlott összeget pénteken Bordányban, a polgármesteri hivatalban adja át Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.