Közélet

Vezetőváltások lehetnek a megyei önkormányzat egykori intézményeinek élén

Vezetőváltások lehetnek a megyei önkormányzat egykori intézményeinek élén

2012. március 8., csütörtök
Vezetőváltások lehetnek a megyei önkormányzat egykori intézményeinek élén

Hétfőn kezdődik meg annak a tizenhárom személynek a meghallgatása, akik a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ által kiírt kilenc intézményvezetői posztra pályáztak. Az eljárás gyorsnak ígérkezik, hiszen április elsejével ki kell nevezni az intézményvezetőket.

Az intézményvezetői pályázatok kiírását a fenntartóváltás tette indokolttá, hiszen korábban a megyei önkormányzat égisze alatt működő intézmények idén január elsejétől a Csongrád Megyei Intézményfenntartó Központ (MIK) fenntartásába kerültek. Megyénkben ez kilenc közoktatási intézményt is érint, melyek vezetői posztjára február 24-éig várták a pályázatokat. „Az új környezetben új elvárás is van a vezetők felé, amit a pályázaton keresztül tudunk érvényesíteni” – indokolta

Tápai Péter

, a MIK vezetője a kiírásokat. Négy intézmény – a szentesi Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola, a makói József Attila Gimnázium, a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, valamint a Csongrád Megyei Közművelődési Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK – esetében két pályázat érkezett. „A pályázónak először az adott tanári kart kell arról meggyőznie, hogy alkalmas a posztra, ezért ott be kell mutatnia megvalósítandó programját a kötelező törvényi előírásokon túl. Ezen felül mi egy személyes elbeszélgetést is tartunk, mely során belekérdezünk például a pályázati anyagba. Ezután születik meg a javaslatunk, amiről a miniszter dönt” – részletezte Tápai Péter az eljárás menetét. Hozzátette, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjének március végéig kell meghoznia döntését, illetve határozhat úgy is, hogy új pályázat lebonyolítására kötelezi a MIK-et. Az iskolákon kívül a MIK-hez került többi intézmény esetében is pályázat útján választanak vezetőt. Március 27-ig várják a jelentkezéseket a Móra Ferenc Múzeum, a megyei levéltár, a Csongrád Megyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat és Gyermekotthonok Igazgatósága (TEGYESZ), illetve a kisteleki Napsugár Otthon intézményvezetői posztjaira. A

MIK honlapján

található pályázati kiírásokból látszik, hogy ezen négy intézmény esetében még rövidebb határidővel születhet majd döntés, ugyanis a kiírás szerint már április elsejével betölthetőek a munkakörök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.