Jobbik: a kormány ellehetetleníti a vidéket

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány visszavonta a 2006-os kormányhatározatot egyes, a Nemzeti Földalapba tartozó termőföldek önkormányzatok részére történő átadásáról; a párt országgyűlési képviselője, Hegedűs Lorántné szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel a kabinet újabb lépést tett a magyar vidék ellehetetlenítése felé.

A jobbikos politikus szerint a a mostani intézkedés mellett a kabinet az új önkormányzati törvénnyel, az intézmények és a közfeladatok elvonásával az önkormányzatoktól, valamint a járások kialakításával is mind-mind az önkormányzatok ellehetetlenülését, a települések elnéptelenedését, a vidéki Magyarország tönkretételét éri el. A termőföldhöz jutás lehetőségének megszüntetésével pedig azt az önkormányzatoknak azt a képességét szünteti meg, hogy önfenntartó és önellátásra képes települések jöjjenek létre – tette hozzá. A Jobbik szerint Magyarország jövője a magyar vidék életképességén múlik, ezért minden települést földhöz kell juttatni az önrendelkezés és önellátás megteremtése érdekében – hangsúlyozta Hegedűs Lorántné.

Default thumbnail
Előző sztori

Martonyi részt vett az EU külügyminisztereinek találkozóján

Következő sztori

Cserkészcsapatok emlékeztek a szegedi nagyárvízre + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek