Közélet

Jobbik: a kormány ellehetetleníti a vidéket

Jobbik: a kormány ellehetetleníti a vidéket

2012. március 10., szombat
Jobbik: a kormány ellehetetleníti a vidéket

A Jobbik megdöbbenéssel értesült arról, hogy a kormány visszavonta a 2006-os kormányhatározatot egyes, a Nemzeti Földalapba tartozó termőföldek önkormányzatok részére történő átadásáról; a párt országgyűlési képviselője, Hegedűs Lorántné szombati budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: ezzel a kabinet újabb lépést tett a magyar vidék ellehetetlenítése felé.

A jobbikos politikus szerint a a mostani intézkedés mellett a kabinet az új önkormányzati törvénnyel, az intézmények és a közfeladatok elvonásával az önkormányzatoktól, valamint a járások kialakításával is mind-mind az önkormányzatok ellehetetlenülését, a települések elnéptelenedését, a vidéki Magyarország tönkretételét éri el. A termőföldhöz jutás lehetőségének megszüntetésével pedig azt az önkormányzatoknak azt a képességét szünteti meg, hogy önfenntartó és önellátásra képes települések jöjjenek létre - tette hozzá. A Jobbik szerint Magyarország jövője a magyar vidék életképességén múlik, ezért minden települést földhöz kell juttatni az önrendelkezés és önellátás megteremtése érdekében - hangsúlyozta

Hegedűs Lorántné

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.