/

Hétfő hajnali sikertelen próbálkozók a határon

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hosszú hétvégét dolgos hétfőt követte a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei számára – derül ki a rendőrség sajtóközleményéből.

Kevéssel négy óra előtt Mórahalom külterületén 11 illegális migránst fogtak el az egyenruhások, ugyanis egyikőjük sem tudta igazolni személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A tucatnyi határsértő közül egy afgán házaspárral, három egyiptomi férfival, valamint egy pakisztáni állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt büntetőeljárás is indult.
Fél órával később újabb csapatra bukkantak a rendőrök: egy 5 fős afgán család igyekezett Ásotthalom külterületén egy olajgyűjtő telepnél megbújni, sikertelenül. Mivel az afgán asszony, négy gyermeke és a nagybácsi sem személyazonosságát, sem az ország területén való jogszerű tartózkodását igazolni nem tudta, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

Reggelre egy óra leforgása alatt további 8 fővel bővült az illegális migránsok száma. Egy palesztin állampolgárt Mórahalom külterületén fogtak el az egyenruhások, majd ugyanitt egy 7 fős család került rendőrkézre. Egy éppen munkába tartó kolléga lett figyelmes a kis csoportra, amint egy tanyához közel sétáltak az út mentén. Idegenrendészeti eljárást vont maga után az eset, ugyanis az afgán apa, anya és 5 gyermekük nem tudta igazolni Magyarországon való jogszerű tartózkodását, sem személyazonosságát – áll a közleményben.

Előző sztori

A Karpatt és Takáts Eszter koncertje nyitja a Frankofónia Ünnepét Szegeden + VIDEÓ

Következő sztori

Női futball: hibátlan hetes a Szegedi AK-tól + FOTÓK