Sport

Hátország: Vásárhely - Szeged derbivel kezdődik a fociidény

Hátország: Vásárhely - Szeged derbivel kezdődik a fociidény

2012. március 3., szombat
Hátország: Vásárhely - Szeged derbivel kezdődik a fociidény

A hétvégén megkezdődik a tavaszi idény az utánpótlás-labdarúgó bajnokságok egy részében. A nyitányon a megye két kiemelkedő utánpótlás-nevelő bázisának négy-négy csapata is pályára lép, a serdülő és ifjúsági korosztályban Vásárhely - Szeged derbire kerül sor a vásárhelyi stadionban.

A II. osztályú bajnokság Dél-Keleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC a SZEOL-Szeged 2011 gárdáját fogadja szombaton, a városi stadion műfüves pályáján. Az U17-es korosztály összecsapása 10 órakor kezdődik. A találkozó esélyeit nézve itt a hazaiak tűnnek erősebbnek, hiszen a HFC serdülői - elsősorban

Király Dávid

mesterhármasának köszönhetően - ősszel Szegeden is nyerni tudtak 4-0-ra. A tabellán a vásárhelyiek nagy harcban vannak a szolnokiakkal a dobogóért, a jelenleg negyedik kék-sárgák 13 mérkőzésből kilenc alkalommal nyertek, négyszer kikaptak és ezzel 27 pontot gyűjtöttek. A vendég szegediek a hetedik helyen állnak hat győzelemmel, két döntetlennel és öt vereséggel, ami 20 pontot ért. Az U19-esek 12 órakor kezdenek. A két csapat ősszel 1-1-re mérkőzött, de később a vásárhelyiek kevésbé voltak sikeresek, így 5 pontot gyűjtve mindössze a tizennegyedikek a tabellán. A Szeol-ifi a középmezőnyben, a 10-dik helyen található, a mérlege három győzelem és egy döntetlen mellett kilenc vereség. A találkozó igazi háromesélyes, az dönthet, hogy melyik csapatnak sikerült jobban a felkészülése. Rajtol az I. osztályú U15 és U13-as bajnokság is. A Keleti csoportban szereplő SZEOL-Tisza Volán SC-re nagyon nehéz erőpróba vár, hiszen szombaton a Vasas Kubala Akadémia csapatainak vendégei lesznek. Az U13-asok mérkőzése igazi rangadónak ígérkezik, hiszen a fővárosiak vezetik a bajnokságot, míg a volánosok a dobogó harmadik helyén zárták az őszt. Az U15-ösöknél óriási bravúr lenne a szegedi pontszerzés, hiszen a fővárosiak a második helyen állnak, míg a Tisza-parti fiúk a bennmaradásért küzdve jelenleg a tizenötödikek. Ősszel Szegeden kettős Vasas-siker született, a 15 évesek 3-0-ra, míg a 13 évesek 2-0-ra tudtak nyerni. A Hódmezővásárhelyi FC fiataljai vasárnap Szolnokon vendégszerepelnek. Pontszerzésre itt a HFC 15 éveseinek van nagyobb esélye, hiszen a vásárhelyiek a tizedikek, míg a hazaiak a tizenkettedikek a tabellán. A kicsiknél a tizenkettedik helyezett Szolnok számít esélyesnek, hiszen a vásárhelyiek a sereghajtók a mezőnyben. A két csapat őszi, Vásárhelyen lejátszott mérkőzése mindkét korosztályban döntetlenre végződött, a kicsiknél 1-1, míg a nagyobbaknál 4-4 volt a végeredmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.