Sport

Hátország: Premier Kupa országos döntőben a HFC U15

Hátország: Premier Kupa országos döntőben a HFC U15

2012. március 28., szerda
Hátország: Premier Kupa országos döntőben a HFC U15

Neves sorozat, a Premier Kupa országos döntőjébe jutottak a Hódmezővásárhelyi FC U15-ös labdarúgói.

A Nike által szervezett Premier Kupát, a 15 év alatti korosztály (U15) nem hivatalos futballklub világbajnokságának titulált versenysorozatot az idei bajnoki évben immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg Magyarországon. A több, mint másfél évtizede útjára indult torna mára a világ összes országában megrendezésre kerül, a győztesek a kontinens viadalokon keresztül juthatnak el a világdöntőig, amelynek házigazdája 2003 óta a Manchester United. A szervezők Magyarországot három régióra osztották fel, a nyugat-magyarországi-, a kelet-magyarországi- és a budapesti regionális döntőkből egyaránt 4-4 csapat juthat az országos döntőbe. A magyarországi döntőben tehát 12 csapat mérheti össze erejét kétnapos torna keretében. A Premier Kupa különlegessége, hogy ide nem lehet nevezni, hiszen a rendezők a régiók legjobb csapatait meghívják az erőpróbára. A kelet-magyarországi előselejtezők közül a Kazincbarcikán megrendezett tornán a DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia és a Nyír-Suli Nyíregyháza, az Egerben megrendezett tornán a Diósgyőri VTK és a HTE-Olasz Focisuli, míg az Algyőn megrendezett két tornáról a Békéscsabai UFC és a Hódmezővásárhelyi FC, illetve a Kecskeméti TE és a Szolnoki MÁV UFC jutott a kelet-magyarországi regionális döntőbe, amelyet az elmúlt hétvégén rendeztek Diósgyőrben. A megyénket képviselő vásárhelyi fiatalok jó előjelekkel utazhattak Borsod megye labdarúgó fellegvárába, hiszen hétközben döntetlent értek el a Vasas Kubala Akadémia bajnokesélyes csapata ellen.

Bacsa Zsolt

edző dolgát mindössze az nehezítette, hogy csapata egyik meghatározó játékosát, a középső védő posztján szereplő

Gyürki Leventét

az Eger elleni találkozón elszenvedett kulccsonttörése miatt műteni kellett, így a fiatal játékos nem tarthatott a 18 fős küldöttséggel. A vásárhelyiek már szombaton útrakeltek és ezt kihasználva - a DVTK utánpótlás vezetőinek jóvoltából - megtekintették a DVTK - Újpest NB I-es bajnoki találkozót, ami a hangulatot illetően feledhetetlen élményt jelentett a fiatal labdarúgók számára. Vasárnap kemény nap, négy 2x20 perces mérkőzés várt a regionális döntő valamennyi csapatára. A nap a csoportok sorsolásával kezdődött, amire nem lehetett panasza a vásárhelyieknek, hiszen az "A" csoportba a DVSC-DLA, a Szolnoki MÁV, a Békéscsabai UFC és a házigazda DVTK került, míg a "B" csoportban a HFC-seknek a Nyír-Suli, a Kecskeméti TE és a HTE-Olasz Focisuli jutott ellenfélül. A csoportmérkőzések során a HFC 0-3 arányú vereséggel kezdett a kecskemétiek ellen, majd ugyanilyen arányban nyertek a HTE Olasz Focisuli ellen. A másik ágon a DVSC menetelt és biztosan nyerve csoportját, már bejutott az országos döntőbe, míg a második helyen a szolnokiak végeztek a csabaiakat megelőzve. A "B" csoport zárófordulójában - a másik csoport végeredménye ismeretében - a Bacsa Zsolt -

Vinnai István

edzőpáros irányította HFC csapata előtt két lehetőség állt: vagy 5-0-ra legyőzik a remek erőkből álló nyírségieket és első helyen jutnak az országos döntőbe, vagy mindent egy lapra téve a Nyír-suli ellen pihentetik legjobbjaikat és csoportharmadikként az "A" csoport második helyezettje elleni helyosztón próbálják kiharcolni az országos döntőbe jutást. A vásárhelyi szakemberek végül a második variáció mellett döntöttek - és jól döntöttek - hiszen a Nyír-Sulitól kikaptak ugyan 3-0-ra, de a Szolnoki MÁV gárdáját óriási csatában 2-1-re legyőzték és ez országos döntőt ért. A diósgyőri reionális döntőből tehát a DVSC-DLA, a Nyír-Suli, a Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémia és a Hódmezővásárhelyi FC jutott a 2012. április 21-22-én, Székesfehérvárott megrendezendő országos döntőbe, ahol a kelet-magyarországi csapatokra csupa NB I-es, illetve labdarúgó akadémiai gárdák - az MTK Sándor Károly Akadámia, a Vasas Kubala Akadémia, az FTC és a Honvéd Magyar Labdarúgó Akadémia, valamint a Győri Labdarúgó Akadémia, az Illés Akadémia Szombathely, a Puskás Akadémia Felcsút és a Zalaegerszegi TE - várnak.

A HFC országos döntőbe jutott csapata:

Kis Gábor, Kovács Armand, Fenesi Balázs, Darida Ádám, Narozsnik Valentin, Kiss-Kása Konrád, Lévai lászló, Papp Ádám, Rostás Dániel, Orovecz Ádám, Bódai Dániel, Torma Áron, Bartucz Péter, Marton Szabolcs, Galló Gergő, Lustyik Levente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.