Egyház

A KDNP együttérzését fejezi ki a kopt egyházfő halála miatt

A KDNP együttérzését fejezi ki a kopt egyházfő halála miatt

2012. március 18., vasárnap
A KDNP együttérzését fejezi ki a kopt egyházfő halála miatt

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) együttérzését fejezi ki III. Senuda kopt egyházfő halála miatt az egész kopt egyháznak a közösség Magyarországon élő tagjain keresztül - közölte a párt vasárnap az MTI-vel.

Tisztelettel adózunk az egyik legősibb keresztény egyház vezetőjének élete, tanúságtétele és az egyiptomi keresztény vértanúk hitükért napjainkban is vállalt áldozata előtt - írták a közleményben. Mint felidézték, a főpap kiemelkedő tudományos életművét múlt évi, magyarországi látogatása alkalmával a Pázmány Péter Katolikus Egyetem díszdoktori címmel ismerte el.

III. Senudával

együtt tiszteleghettünk Budapesten

Szent István

király emléke előtt és vele örültünk, hogy felszentelhette a koptok első, fővárosban épített templomát. Élő közösségük hitvallása Európa keresztény gyökereinek fontosságára is ráirányítja a figyelmet: kontinensünket csak az örök értékek - a természet rendje, a család és a házasság védelme - tarthatják meg a történelem nehéz próbatételei során - olvasható a KDNP közleményében. III. Senuda kopt egyházfő haláláról Magyarország kormánya megrendüléssel értesült - közölte korábban a miniszterelnök sajtóstábja. A kopt keresztény egyház feje szombaton hunyt el. Az egyiptomi egyházi szóhasználatban kopt pápának nevezett III. Senudát 88 éves korában, Egyiptomban érte a halál. Hani Azíz, az egyházi vezető politikai tanácsadójának közlése szerint III. Senuda halálát "egészségi problémák és hajlott kora" okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.