Közélet

Visszatérnek a tiszai békeidők – megújul a Béke úszóház + FOTÓK, VIDEÓK, PANORÁMA

Visszatérnek a tiszai békeidők – megújul a Béke úszóház + FOTÓK, VIDEÓK, PANORÁMA

2012. február 7., kedd
Visszatérnek a tiszai békeidők – megújul a Béke úszóház + FOTÓK, VIDEÓK, PANORÁMA

Új ruhát kap Szeged egyik mementója, a tiszai nyarak szimbóluma, a Béke úszóház. A tulajdonosok elképzelése szerint az impozáns külső mellett a vízmű funkciója is bővül, miközben az úszóház megtartja eredeti arculatát: továbbra is a hajósokat, horgászokat és a víz szerelmeseit szolgálja majd.

Habár az igazi tél még csak most támad, a medencés kikötőben már a tavaszra készülnek. Az úszóház átépítésé már a finisben, és a tereprendezés is elkezdődött a Stefániával szembeni rakparton, ahová a tervek szerint már áprilisban kiköthet a Béke.

Tiszai sziget minden korosztálynak

„A Béke úszóház ugyanaz marad, ami már évtizedek óta, csak most már 21. századi elvárásoknak megfelelően pihenhetnek, szórakozhatnak a látogatók, minden szempontból tiszai körülmények között” – avat be a részletekbe Dobó József az úszóházat működtető cég, a Tisza Dokk Kft. egyik tulajdonosa. „A cél az, hogy nyáron akár egy 24 órában is nyitva tartó úszóháza legyen Szegednek, ahol rendezvényeket is lehet tartani, születésnapokat, esküvőket. Lesz konyhánk is, asztalokkal, galériaterasszal, s az egész hely egy nyitott, a nyári, vízparti levegőt beengedő, de a tetőszerkezet révén az esőtől megóvó tiszai szigetet képez majd” – fűzte hozzá bemutatva az épülő úszóházat, ami a számítások szerint akár már áprilisban kiköthet eredeti helyén, a Stefánia melletti Tisza-parton. A Béke kétszintes lesz, lent működik a büfé melegkonyhával, előtte lesznek az asztalok, modern tusolókat, öltözőket is építenek a napozóknak, horgászoknak és a hajósoknak, sőt bográcsozó helyet is kialakítanak majd. A felső szinten két teraszos helyiség is lesz, ahol akár zártkörű rendezvényeket is lehet majd tartani.

Béke kicsiknek és nagyoknak

„Júliusra már szeretnénk kinyitni, olyan helyet álmodtunk, ahová visszaköltözhet a régi idők zsongása olyan korszerű díszletek közé, ahol a fiatal és az idősebb korosztály is egyformán jól érzi magát. Akinek kedve van, napozik vagy horgászik, beszélget, kártyázik a barátaival az árnyékban, vagy éppen egy randevún fogyaszt el nálunk egy finom vacsorát. A Béke úszóház olyan hely lesz, ahol akár már délután elkezdődhetnek a partik” – mesélte tovább az elképzeléseit Dobó József. A szakhatósági engedélyeket már beszerezték, egy részüket pedig júniusig kapják meg. A cégtulajdonos szerint egy európai körülményeknek megfelelő úszóházat építenek. Megtudtuk, hogy esti bulikat is szervezhetnek, 300 főre van engedélyük. „A tiszai életet egy valami szabályozza még könyörtelenül: az vízállás. Ha nem lesz nagy áradás, akkor szép nyári napokat tölthetnek el nálunk vendégeink” – zárta gondolatait Dobó József.

A régi Béke úszóház 2009-ben, SzegedTekintse meg 2009-ben készült képeinket a felújítás előtti állapotokról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.