Közélet

A vadasparkból kaptak tüzelőt a Cserepes sori romák + FOTÓK

A vadasparkból kaptak tüzelőt a Cserepes sori romák + FOTÓK

2012. február 3., péntek
A vadasparkból kaptak tüzelőt a Cserepes sori romák + FOTÓK

A zord téli időjárásban bizony elkél minden segítség. A Szegedi Vadasparkból – munkájukért cserébe – tűzifát kaptak a Cserepes soron élő romák.

A vadasparkban minden évben jelentős mennyiségű elszáradt és kidőlt fa keletkezik. Idén ezeket a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltói egy gyakorlat és oktatás keretében vágták össze, majd

Nógrádi Tibor

, a terület önkormányzati képviselője és a cigány kisebbségi önkormányzat összefogása révén a tüzelő a Cserepes sor lakóihoz került.

Munkáért fát

„Nem ingyen adtuk a fát, mivel a közeli telep lakói munkájukért cserébe kapták meg tőlünk” – mondta el portálunknak

Veprik Róbert

, a vadaspark igazgatója. „A tűzoltók által összevágott fát a romák hordták ki a közlekedő utakra, így ezt nekünk már nem kellett megtennünk, sőt nagy segítséget jelentett.”

A romák a mintegy 100 mázsányi tüzelőt teherautókon hordták át a Cserepes sorra, ahol 30 cigány család saját maga szortírozta és osztotta ki. A rakodás közben elmondták, hogy egyenlő arányban osztják ki a fát, hiszen szinte minden családból voltak, akik dolgoztak a vadasparkban. Persze lesz még a tüzelővel munka, de azt már ki-ki maga fogja elvégezni. „Igen zord lett az idő, így bizonyára nagy segítség ez az itt élőknek” – beszélt az akció és a munka jelentőségéről Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő. „A Cserepes soriak összefogtak, együtt gyűjtötték a fát, és saját maguk fogadták meg a szállító járműveket is. Ez a mennyiség a harminc családnak több mint két hétig lesz elegendő.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.