A vadasparkból kaptak tüzelőt a Cserepes sori romák + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A zord téli időjárásban bizony elkél minden segítség. A Szegedi Vadasparkból – munkájukért cserébe – tűzifát kaptak a Cserepes soron élő romák.

A vadasparkban minden évben jelentős mennyiségű elszáradt és kidőlt fa keletkezik. Idén ezeket a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem tűzoltói egy gyakorlat és oktatás keretében vágták össze, majd Nógrádi Tibor, a terület önkormányzati képviselője és a cigány kisebbségi önkormányzat összefogása révén a tüzelő a Cserepes sor lakóihoz került.

Munkáért fát

„Nem ingyen adtuk a fát, mivel a közeli telep lakói munkájukért cserébe kapták meg tőlünk” – mondta el portálunknak Veprik Róbert, a vadaspark igazgatója. „A tűzoltók által összevágott fát a romák hordták ki a közlekedő utakra, így ezt nekünk már nem kellett megtennünk, sőt nagy segítséget jelentett.”

no images were found

A romák a mintegy 100 mázsányi tüzelőt teherautókon hordták át a Cserepes sorra, ahol 30 cigány család saját maga szortírozta és osztotta ki. A rakodás közben elmondták, hogy egyenlő arányban osztják ki a fát, hiszen szinte minden családból voltak, akik dolgoztak a vadasparkban. Persze lesz még a tüzelővel munka, de azt már ki-ki maga fogja elvégezni.

„Igen zord lett az idő, így bizonyára nagy segítség ez az itt élőknek” – beszélt az akció és a munka jelentőségéről Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő. „A Cserepes soriak összefogtak, együtt gyűjtötték a fát, és saját maguk fogadták meg a szállító járműveket is. Ez a mennyiség a harminc családnak több mint két hétig lesz elegendő.”

no images were found

Előző sztori

Futsal: a Győrrel vív kupaelődöntőt az UTC

Következő sztori

Elmarad Novák Ferenc szombati válogatása