Tollaslabda: Ezüstérmes a Tisza Tollas SE

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 28-án Budapesten került sor a tollaslabda NB II keleti csoportjának tavaszi fordulójára. A szegedi Tisza Tollas SE csapata bizakodva utazott a fővárosba, hiszen az őszi fordulóban csupán az NB I-ből lekerült REAC-SISE gárdájától szenvedett vereséget, másik két ellenfelét viszont – a BEAC-ot és a BTBK-t – megverte.

Az 1. fordulóban a BEAC volt az ellenfél. Ez a csapatmeccs tűnt a legfontosabbnak, hiszen ősszel a BEAC végzett közvetlenül a szegedi csapat mögött, így leginkább ők veszélyeztethették a szegediek második helyét. A mérkőzés a várt hatalmas csatát hozta, a 7 mérkőzésből 5 fajult döntő szettig. Ugyan a 3 szettes mérkőzésekből a BEAC jött ki jobban, 3-at nyertek, míg a tiszások csupán kettőt, a végső győzelem mégis a szegedieké lett, hiszen a 2-0-ra végződött két mérkőzést ők nyerték, így a végeredmény 4-3 lett a Tisza-partiaknak.
A 2. fordulóban az őszi utolsó BTBK ellen lépett pályára a Tisza. Ugyan az őszi 7-0-t nem sikerült megismételni, de a 6-1 is nagy – nemcsak számszerű – különbséget sejtet.

Az utolsó fordulóban a REAC-SISE volt az ellenfél. A meccs szorosabban alakult a vártnál. 6 meccs után 3-3 volt az állás, a 7. mérkőzésen, a vegyes párosban győzött a rutin, így a találkozót a REAC-SISE nyerte 4-3-ra. Ezzel a meccsel azonban a szegediek bizonyították, hogy kétségtelenül ők a 2. legerősebb csapat, így megérdemelten akasztották a csapattagok nyakába az ezüstérmeket. A csapat minden tagja kiemelkedőt nyújtott, a pályán és a pálya mellett is igazi csapatot alkottak a játékosok.

A tavaszi forduló sikerében részt vettek: Varga Ildikó, Varjas Csenge, Munkácsi Kitti, Németh Ágnes, Hatvani Csaba, Fodor István, Czirok Balázs, Ruzicska Máté.
Az őszi fordulóban csapattagok voltak még: Horváth Emőke, Boda Boglárka.

Előző sztori

Magyar tollassikerek Finnországban

Következő sztori

Kosárlabda: Ivosev 18 pontot dobott az All Star-gálán + VIDEÓ, FOTÓK