Sport

Tollaslabda: Ezüstérmes a Tisza Tollas SE

Tollaslabda: Ezüstérmes a Tisza Tollas SE

2012. február 6., hétfő
Tollaslabda: Ezüstérmes a Tisza Tollas SE

Január 28-án Budapesten került sor a tollaslabda NB II keleti csoportjának tavaszi fordulójára. A szegedi Tisza Tollas SE csapata bizakodva utazott a fővárosba, hiszen az őszi fordulóban csupán az NB I-ből lekerült REAC-SISE gárdájától szenvedett vereséget, másik két ellenfelét viszont – a BEAC-ot és a BTBK-t – megverte.

Az 1. fordulóban a BEAC volt az ellenfél. Ez a csapatmeccs tűnt a legfontosabbnak, hiszen ősszel a BEAC végzett közvetlenül a szegedi csapat mögött, így leginkább ők veszélyeztethették a szegediek második helyét. A mérkőzés a várt hatalmas csatát hozta, a 7 mérkőzésből 5 fajult döntő szettig. Ugyan a 3 szettes mérkőzésekből a BEAC jött ki jobban, 3-at nyertek, míg a tiszások csupán kettőt, a végső győzelem mégis a szegedieké lett, hiszen a 2-0-ra végződött két mérkőzést ők nyerték, így a végeredmény 4-3 lett a Tisza-partiaknak. A 2. fordulóban az őszi utolsó BTBK ellen lépett pályára a Tisza. Ugyan az őszi 7-0-t nem sikerült megismételni, de a 6-1 is nagy - nemcsak számszerű - különbséget sejtet. Az utolsó fordulóban a REAC-SISE volt az ellenfél. A meccs szorosabban alakult a vártnál. 6 meccs után 3-3 volt az állás, a 7. mérkőzésen, a vegyes párosban győzött a rutin, így a találkozót a REAC-SISE nyerte 4-3-ra. Ezzel a meccsel azonban a szegediek bizonyították, hogy kétségtelenül ők a 2. legerősebb csapat, így megérdemelten akasztották a csapattagok nyakába az ezüstérmeket. A csapat minden tagja kiemelkedőt nyújtott, a pályán és a pálya mellett is igazi csapatot alkottak a játékosok.

A tavaszi forduló sikerében részt vettek:

Varga Ildikó, Varjas Csenge, Munkácsi Kitti, Németh Ágnes, Hatvani Csaba, Fodor István, Czirok Balázs, Ruzicska Máté.

Az őszi fordulóban csapattagok voltak még:

Horváth Emőke, Boda Boglárka.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.