Bulvár

Több,mint két tucat határsértő a hétvégén

Több,mint két tucat határsértő a hétvégén

2012. február 27., hétfő
Több,mint két tucat határsértő a hétvégén

A Szegedi és a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség rendőreinek sűrű hétvégéje volt, ugyanis az elmúlt két nap folyamán több, mint két tucat illegális migránst fogtak el Csongrád megye térségében - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szombatra éjféltájban 10 fő jelzését észlelte a stabil hőkamera a Maros - ártérben. A Nagylaki egyenruhások ellenőrzés alá vonták a 7 algériai és 3 marokkói állampolgárt, akik nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, így idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Vasárnap egy szerbiai férfit vontak ellenőrzés alá a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai, amikor az osztrák mobil kamera jelzése alapján Tiszasziget térségében gyalogolt a Tisza töltés tetején. Idegenrendészeti eljárás lett a séta vége, ugyanis ő sem tudta igazolni az ország területén való jogszerű tartózkodását. Néhány órával később egy családot igazoltattak a rendőrök Mórahalom külterületén egy lakatlan tanyán. A további ellenőrzés során fény derült arra, hogy a családfővel szemben egy korábbi jogellenes határátlépése miatt beutazási és tartózkodási tilalom van hatályban, így ennek megsértése miatt büntetőeljárás indult ellene. Az anyát idegenrendészeti eljárás mellett két gyermekével a Békéscsabai Őrzött Szállásra szállították. A hétvégi eseményeknek ezzel még nem volt vége: nem sokkal éjfél előtt az osztrák mobil kamera jelzésére 6 határsértőt fogtak el az egyenruhások a tiszaszigeti Tisza töltés térségében. A 3 afgán, 1 török, 1 koszovói férfi és a velük tartózkodó afgán nővel szemben idegenrendészeti eljárás indult, ugyanis nem tudták igazolni sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat. A társaság női tagja és az egyik afgán férfivel szemben büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt. Éjfélkor Szegeden két szerbiai honosságú autóra lettek figyelmesek a Kirendeltség rendőrei. Igazoltatták is mindkét sofőrt: az első személygépjárműben a vezetőn kívül más nem tartózkodott, viszont a mögötte haladó kocsiban 4 afgán férfi utazott. A sofőrök érvényes okmánnyal igazolták személyazonosságukat, azonban a négy afgán sem ezt, sem pedig az ország területén való jogszerű tartozkodását nem tudta igazolni, így velük szemben idegenrendészeti eljárás, míg a két sofőrrel szemben embercsempészés megalapozott gyanúja maitt indult büntetőeljárás. Hétfő hajnalban ismét jelzett az osztrák mobil hőkamera Tiszaszigetnél, aminek eredményeként 5 férfi fogtak el és kezdeményeztek idgenrendészeti eljárást a rendőrök, mivel a koszovóiak sem személyazonosságukat, sem Magyarországon való jogszerű tartózkodásukat igazolni nem tudták. A további ellenőrzés során arra is fény derült, hogy egy társukkal szemben büntetőeljárás is indult beutazási és tartózkodási tilalom megsértése miatt - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.