Tékvandó: harcra készek a vásárhelyi fiatalok

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület 6-14 éves korosztályának 14 versenyzője vesz rész a hétvégén, a németországi Sidelfingenben rendezendő gyermek versenyen, amely Európa legnagyobb gyermek bajnokságának számít.

A vásárhelyi klub fiataljai a két edző, Máté Gergő és Máté Zsolt irányításával kőkemény felkészülési időszakon vannak túl, így mind erőnlétileg, mind technikailag maximálisan felkészülve, remek formában várják az európai utánpótlás korosztály elitje elleni hétvégi erőpróbát, amely egyben kvalifikációs verseny is az I. Gyermek Taekwondo Világbajnokságra.

A mintegy 120 fős egyesület több, mint harminc éve várja a küzdősportot szerető sportolókat. Az utóbbi években beindult utánpótlás versenyzői csoport folytatta a felnőtt elődök remek eredménysorát. A klub méltán lehet büszke a 2011. évben elért sikereire, hiszen az országos és nemzetközi versenyeken összesen 137 éremmel gyarapodott a dícsőséglista. A két fiatal edző Koreában megszerzett tapasztalatait és szaktudását felhasználva nagyon erős bázis jött létre Vásárhelyen és ez ad reményt a sikerek folytatására 2012-ben is.

Előző sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya: Lajtos 19. lett 1000 méteren

Következő sztori

Labdarúgás: hármat kapott Budaörs ellen a Szeged 2011