Közélet

A szegedi Paszt Attila lett az év orvosa

A szegedi Paszt Attila lett az év orvosa

2012. február 9., csütörtök
A szegedi Paszt Attila lett az év orvosa

Közös ünnepléssel és élő közvetítéssel zárult tegnap este a 2011-es Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázat a budapesti Művészetek Palotájában. A díj nyertese Paszt Attila, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett.

Az idei pályázatra a betegek háláját, szeretetét és köszönetét kifejező betegtörténetekkel összesen 155 orvost juttatott be a nagyközönség. A történetek közül a zsűri december közepén, rövid értékelést követően választotta ki azt a 79-et, amely aztán a döntőt jelentő internetes közönségszavazásra is tovább jutott. A hat héten át zajló voksolás minden eddiginél nagyobb érdeklődést és aktivitást hozott. A beérkezett, több mint kétszázezer szavazat igazi rekord, amely egyértelműen bizonyította, a nagyszerű emberi és orvosi teljesítmények elismerése sokaknak szívügye. "A Jubileumi Astellas-díj – Az év orvosa 2011 pályázatnak sikerült ismét tanúságot tenni arról, hogy a betegek bizalma, lojalitása a szakmáját hivatásként megélő, nagyszerű orvosok iránt továbbra is töretlen" – nyilatkozta

Perner Ferenc

sebész főorvos, a pályázat zsűrijének elnöke. Erre a bizalomra a betegnek és az orvosnak egyaránt nagy szüksége van, hisz éppen ez jelenti a legnagyobb kincset a gyógyulás felé vezető úton - tette hozzá a professzor. A közönségszavazásra beérkezett szavazatok száma alapján a 2011-es Astellas-közönségdíj nyertese

Paszt Attila

, a Szegedi Tudományegyetem sebész adjunktusa lett. Az élen végzett továbbá

Tizedes György

, a pécsi Da Vinci Magánklinika sebész orvosigazgatója,

Mátyus János

, a Debreceni Egyetem nephrológus docense,

Réfy Miklós,

a Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának szülész-nőgyógyász orvosigazgatója és

Rombauer Edit

, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház és Rendelőintézet sebész és klinikai onkológus osztályvezető főorvosa. A 2011-es Év Orvosa pályázat egyik újdonsága, hogy az elmúlt években megszokott és nagy népszerűségnek örvendő betegtörténetekkel való jelölés mellett idén már a szakma tiszteletét és elismerését egyaránt fémjelző szakmai jelölésekre is lehetőség nyílt. A pályázatra 5 orvosszakmai kategóriában (alapellátás, orvosi diagnosztikai szakterületek, sebészeti jellegű orvosi szakterületek, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás szakterület) összesen 62 felterjesztés érkezett. A zsűri a szakmai jelöléseket január első napjaiban értékelte és a felterjesztésekben leírt információk alapján kijelölte azon 15 orvos körét, akik az idei szakmai döntő szereplőivé váltak. A kategóriánként 3-3 döntős orvos január második felében több lépcsős szakmai értékelésen vett részt. A zsűri az eredeti felterjesztésben foglaltak, valamint a szakmai értékelés során kapott eredmények alapján a kategóriák legjobbjairól a díjátadó előtti órákban döntött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.