Írjon nekünk

Egyetem

Szegeden szerdától újra lesz iskola (FRISSÍTVE)

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Vége a hószünetnek, a szegedi diákokat szerda reggel ismét várja az iskolapad.

Holnaptól újra lesz tanítás a szegedi iskolákban – tájékoztatta portálunkat Kardos János, az oktatási iroda vezetője. Mint ismeretes, B. Nagy László kormánymegbízott helyi döntéstől tette függővé a tanítási szünet elrendelését. “Az előrejelzések a következő időszakban is szélsőséges időjárási körülményeket ígérnek, de ilyen erős havazással már nem kell számolnunk. Ezért azt javaslom, hogy mindenütt helyben döntsenek a szünet esetleges meghosszabbításáról” – indokolta döntését B. Nagy László.

A Városháza közleménye

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 91. § (8) bekezdése a település jegyzőjének biztosítja, hogy a 91. § (1) bekezdésében meghatározott feltételek fennállása esetén, az oktatásért felelős miniszter egyidejű értesítésével a településen működő nevelési-oktatási intézményekben rendkívüli szünetet rendelhet el. Az elmúlt néhány napban tapasztalt rendkívüli időjárás alapján, az Országos Meteorológiai Szolgálat Dél-Magyarországi Regionális Központjának 5 napra szóló helyi időjárás előrejelzésének figyelembe vételével az alábbiakról tájékoztatom az oktatási intézmények érintett dolgozóit, a tanulókat és a szülőket.

A Csongrád megyére kiadott középtávú előrejelzés szerint a következő három napban havazásra és erős szélre nem kell számítani, az éjszakai hőmérsékletek -20 fok körül várhatók.

A közutak kezeléséért felelős szervezetek (Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Magyar Közút Nonprofit Zrt.) vezetőitől kapott tájékoztatás alapján Szegeden és környékén a közutak járhatóak, a tömegközlekedés, bár késések tapasztalhatóak, de minden vonalon működik.
Amennyiben egyes oktatási intézmények megközelítése nehézségekbe ütközik, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájára tett bejelentést követően a közút kezelője a közlekedést nehezítő akadályokat elhárítja. A rendőrség figyelemmel kíséri az oktatási intézmények körüli forgalmi helyzetet, és amennyiben szükséges, nagyobb torlódás esetén rendőri jelenlétet, illetve forgalomirányítást biztosít.

Az oktatási intézmények vezetőivel folytatott konzultáció alapján elmondható, hogy a jelenlegi időjárási helyzet miatt február 6. és 7. napjára elrendelt tanítási szünet meghosszabbítását nem tartom indokoltnak, az intézményekben az oktatás zavartalanul folytatódhat – olvasható Mózes Ervin címzetes főjegyző közleményében.

A rendőrség is készül

A Szegedi Rendőrkapitányság rendőrei is készülnek a holnapi “iskolakezdésre”. Az egyenruhások valamennyi nagyobb, forgalmasabb iskola környékén ott lesznek ugyanúgy, mint szeptemberben. Az intézkedés célja a balesetek megelőzése és a forgalom segítése.
Mivel az utak még mindig havasak, csúszósak, ezért kérjük a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg az iskolák környékét, vigyázzanak a gyerekekre! – olvasható a rendőrség sajtóanyagában.

Egyetem

Nyílt napra várják a fiatalokat az egyetem bölcsészkarán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Január 25-én, szombaton.

Tovább olvasom

Egyetem

Rangos tudományos szaklap számolt be szegedi kutatók eredményéről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Elsőként foglalkozott az emberi agykéreg egyik speciális kapcsolatával.

Tovább olvasom

Egyetem

Biobankot létesítenek a Szegedi Tudományegyetemen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az alapkőletételre január 21-én, kedden kerül sor.

Tovább olvasom

Aktuál