Surján: Szerbia március elejére EU-tagjelölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Surján László, az Európai Parlament alelnöke – aki nem hivatalos vajdasági vizitje keretében látogatott Újvidékre – hétfőn szerbiai újságírók előtt kijelentette: biztos benne, hogy Szerbia március elején megkapja az EU-tagjelölti státust.

A politikus, miután tárgyalt Egeresi Sándorral, a vajdasági parlament elnökével, hangsúlyozta: Szerbia EU-tagsága Magyarországnak is érdeke. Nagyon fontos, hogy Szerbia a térség más országaihoz hasonlóan bekerüljön a schengeni övezetbe – tette hozzá a magyar EP-képviselő. Egeresi Sándor közölte: a közelmúltban tett brüsszeli látogatása és a Surján Lászlóval folytatott megbeszélés után meggyőződése, hogy Szerbia megkapja a tagjelölti státust.

A Vajdaság Ma hírportál szerint az Európai Parlament alelnökét hónapokkal ezelőtt hívták meg a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség megalakulásának 20. évfordulója alkalmából szervezett rendezvényekre. “Időközben az Európai Parlament alelnökévé választottak és feladatkörömbe tartozik részben az egyházakkal való kapcsolattartás, részben pedig a nyugat-balkáni térség. Nem hivatalosan vagyok tehát itt, és ki akarom használni ezt az alkalmat arra, hogy tájékozódjak” – idézte a hírportál Surján Lászlót, aki vasárnap Nagybecskereken (Zrenjanin) találkozott Németh László nagybecskereki megyéspüspökkel is.

Default thumbnail
Előző sztori

Lázár: májusra érkezhet meg az EU véleménye a dohány-kiskereskedelmi törvényről

Default thumbnail
Következő sztori

A gazdasági bizottság támogatta a hungarikum törvényt

Legutóbbi hasonló cikkek