Sport

Panasszal éltünk a Valovics-ütés miatt az MKOSZ-nél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

Panasszal éltünk a Valovics-ütés miatt az MKOSZ-nél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

2012. február 20., hétfő
Panasszal éltünk a Valovics-ütés miatt az MKOSZ-nél (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

A portálunkat üzemeltető Leonardo Kft. a vasárnapi botrányos kosárlabda-mérkőzést követően fotós kollégánkat ért inzultus okán panasszal élt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénél.

Kiadónk az alábbi levelet juttatta el a hazai szövetségnek,

Szalay Ferenc

elnöknek,

Dr. Sterbenz Tamás

főtitkárnak,

Bodnár Péter

ügyvezető igazgatónak és

Faidt Mihálynak

, a Játékvezetői Bizottság elnökének címezve.

Tisztelt Sporttársak!

A SZEGEDma.hu hírportál kiadója, a Leonardo Kft. nevében fordulok Önökhöz a február 19-én lejátszott Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Szova KC NB I-es férfimérkőzést követően történtek kapcsán. A találkozó után a nézőközönség szeme láttára Valovics István játékvezető félre nem érthető módon odalépett fotóriporterünkhöz, Gémes Sándorhoz, s ráütött a fényképezőgépére. Az esetről több helyi sajtóorgánum (

delmagyar.hu

;

SZEGEDma.hu

); illetve ezekre hivatkozva az országos média (

bb1.hu

) is hírt adott. Véleményünk szerint úriember – főleg ha játékvezető is az illető – nem viselkedik úgy, ahogyan azt Valovics István tette a szegedi mérkőzés végén. Azzal, hogy levonulás közben bíróként odalépett munkáját végző fotóriporter kollégámhoz, és ráütött a fényképezőgépére, átlépett egy határt, ami ellen munkatársaiért felelősséggel tartozó kiadóigazgatóként kötelességem felemelni a szavam. Nem az én tisztem megítélni vagy minősíteni a mérkőzésén nyújtott szakmai teljesítményét, ezt egyébként jól hallható módon megtette a helyszínen lévő közel 1200 szurkoló. Vélhetően e miatt is vezette le feszültségét a munkáját végző és védekezésképtelen kollégámon. Ami – valljuk be férfiasan – nem szép dolog. Egy játékvezetőtől pedig különösen nem… Amennyiben Valovics István sípmesterként sportembernek tartja magát, akkor szívesen vesszük bocsánatkérését. Ettől teljesen függetlenül hivatalosan kérjük a példátlan és felháborító eset kivizsgálását, illetve az ezzel kapcsolatban szükségesnek tartott lépések megtételét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetésétől.

Bonifert Gábor

Leonardo Kft. média&marketing ügyvezető igazgató

Szeged, 2012. február 20.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is elítéli az ütést

Az incidens bejárta a sajtót, többek között a TV2 is foglalkozott az esettel Tények című műsorában. A rövid riport szerint az ütést a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége is elítéli, már bekérték a mérkőzés jegyzőkönyveit és vizsgálják az ügyet. Valovics István tagadja az ütést, szerinte csak eltolta magától fotósunk munkaeszközét. Mint mondta, nem történt inzultus, így nem tartja szükségesnek a hivatalos, nyilvános bocsánatkérést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.