Bulvár

Ötezer doboz cigaretta a tankban

Ötezer doboz cigaretta a tankban

2012. február 28., kedd
Ötezer doboz cigaretta a tankban

Ötezer doboz cigarettát rejtettek el egy kamion átalakított üzemanyagtankjában; a pénzügyőrök röntgenberendezés segítségével találták meg a csempészett dohányárut a röszkei átkelőnél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t.

Némedi Varga Éva

, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának a sajtóreferense elmondta: a hétfő este belépésre jelentkező, szerb állampolgárságú sofőr az üres járművel az okmányok szerint szállítmányért érkezett Magyarországra. A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján a járművet és annak rakományát megröntgenezték, és észrevették, hogy a vontató üzemanyagtartályának az alakja nem a megszokott. A szigorított ellenőrzés során kiderült, hogy a tankokat átalakították és rejtekhelyként használták. A tartályokból összesen 5 ezer doboz adózatlan cigaretta került elő. A pénzügyőrök a több mint 5 millió forint piaci értékű cigarettaszállítmányt, valamint az átalakított vontatót lefoglalták, a szerb sofőr ellen pedig a pénzügyi nyomozók az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő költségvetési csalás bűntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást – tudatta az őrnagy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.