Magyar tollassikerek Finnországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt fiatal magyar sportoló vett részt a január végén Finnországban megrendezett korosztályos nemzetközi versenyen. A fiatalok remek eredményeket értek el.

A versenyt U11, U13, U15 és U17 korcsoportokban rendezték meg, minden korosztályban egyéni, egynemű páros és vegyes páros is szerepelt a kiírásban. A kétnapos versenyen összesen 152 játékos lépett pályára.

Az öt magyar induló két klubot képviselt: a szegedi Tisza Tollas SE-ből ketten, a pécsi Multi Alarm SE-ből hárman vettek részt a viadalon. A csapat tagjait a pécsiek edzője, Károlyi Ákos látta el hasznos tanácsokkal. A kis delegáció tagjai bebizonyították, hogy megéri ilyen messzire utazni. Ők öten három arany- és öt bronzérmet hoztak el Finnországból. Senki nem jött haza üres kézzel.

Pécsről az idősebbik Pytel fiú, Bence az U15-ösök között a dobogó harmadik fokára állhatott egyéniben és egynemű párosban is, utóbbiban finn párjával.

Pytel Gergő és klubtársa, Papp Tittina az U13-asok között egyéniben játszmaveszteség nélkül nyerte a tornát. De nem elégedtek meg ennyivel, hiszen vegyes párosban is megszerezték a legfényesebb érmet. A szegedi Pápai Balázs Pytel Gergővel az oldalán fiú párosban bronzot nyert.

A fiatalabb Pápai, a mindössze 9 éves Bálint U11-ben az egyéni mellett vegyes párosban is a harmadik helyen végzett, vegyesben egy finn leányzóval az oldalán.

Előző sztori

NFL Super Bowl: elmaradt a visszavágás, győzött a Giants

Következő sztori

Tollaslabda: Ezüstérmes a Tisza Tollas SE