Bulvár

Elmentek a kamionok (FRISSÍTVE)

Elmentek a kamionok (FRISSÍTVE)

2012. február 14., kedd
Elmentek a kamionok (FRISSÍTVE)

Elhagyta az összes kamion a Szeged melletti 502-es utat, ezért azt 15 órától visszaadták a közúti forgalomnak. Az érintett szakaszon mintegy 300 kamion várakozott hétfő délutántól kedd délelőttig.

Korábban írtuk:

14.02:

Már mintegy 400 kamion hagyta el Nagylaknál Magyarországot a Csongrád megyében feltorlódott közel 650-ből, miután a román hatóságok 10 órakor engedélyezték az országba való belépésüket. A kamionokat jelenleg is szakaszolva engedi a rendőrség Nagylak felé, ahol folyamatos az átléptetés, így a kora esti órákig várhatóan a teljes feltorlódott sort sikerült majd ledolgozni.

10.28:

A román hatóságok tájékoztatása szerint kedd 10 órától ismét fogadják Magyarország felől a kamionokat Nagylaknál. Ezért a rendőrség Csongrád megyében megkezdte a parkolókban leállított kamionok szakaszos kiterelését.

07.46:

A román fél korábbi tájékoztatása szerint a rossz időjárási körülmények miatt országuk területén egyes útszakaszokon forgalom-korlátozásra került sor. Ezen intézkedés érinti többek között a Nagylaki Határátkelőhelyet, hétfőn helyi idő szerint 10.30 órától ezen határátkelőhelyen a 7,5 tonnánál nagyobb súlyú teherautók nem léphetnek be Románia területére. A rendőrség kedd reggel a 502-es út Dorozsmai út és Bajai út közötti szakaszát is lezárta - áll a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében. A román szervek intézkedése kapcsán ezért torlódásra lehet számítani a román-magyar határátkelőhelyek környékén. A rendőrség folyamatosan figyeli a kamionforgalmat, és szükség esetén már a határátkelőhelyek előtt parkolóba tereli ezen járműveket. A tájékoztatás szerint a korlátozásokat az időjárás függvényében fogják a román illetékes szervek feloldani.

02.14., 06.00:

Megtelt az 502-es út Szabadkai út és Bajai út közötti szakasza, ezért le kellett zárni az 502-es út Dorozsmai út és Bajai út közötti szakaszát is.

02.13., 16.00:

A rendőrség lezárja az 502-es utat (5-ös és 55-ös főutat összekötő mellékút), ahol a Románia felé tartó kamionokat várakoztatják. További kamionokat helyeznek el az 5-ös főút melletti kamionparkolóban, továbbá az M5-ös és M43-as autópályák pihenőhelyeiben, valamint a 43-as főút magyarcsanádi kamionparkolójában - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.