Közélet

Kedden tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor

Kedden tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor

2012. február 6., hétfő
Kedden tartja tizennegyedik évértékelőjét Orbán Viktor

Kedden mondja el tizennegyedik évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenárison.

A kormányfő ismét a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület felkérésére tartja meg hagyományos beszédét. A Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. A politikus először akkori kormánya első évéről tartott értékelést 1999. február 4-én a Vigadóban, ahol történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy Magyarország belép a NATO-ba, és csökkenő államadósságot, egy számjegyű inflációt, gazdasági növekedést jósolt. Hagyományteremtő beszédében, amelyet a Magyar Televízió egyenes adásban közvetített, bírálta a Horn-kormányt és a Bokros-csomagot. A következő évben, 2000-ben hangzott el

Orbán Viktor

országértékelő beszédeinek egyik legismertebb mondata: a "három szoba, három gyerek, négy kerék". Tíz évvel később, 2010 februárjában, a választások előtt néhány héttel - a Millenárison - a Fidesz elnöke évértékelő beszédében közölte, hogy ő és pártja készen áll a nemzeti ügyek kormányának vezetésére, amelynek alapját a munka, az otthon, a család, az egészség és a rend értéke jelenti. A legfontosabb nemzeti ügynek a gazdaság talpra állítását nevezte meg. 2010-ben a Facebook közösségi portálra a pártelnök kérésére több száz javaslat érkezett a "rajongóktól" az országértékeléssel kapcsolatban. Tavalyi beszédében - ugyancsak a Millenárison - Orbán Viktor 2011-et a megújulás, 2012-t az elrugaszkodás, 2013-at az emelkedés, 2014-et pedig a gyarapodás évének nevezte. Szólt az - akkor még készülő - új alkotmányról is, közölve: az új alaptörvény lezárja a múltat. Ahogyan 2010-ben, tavaly is várt javaslatokat beszédéhez a kormányfő a Facebookon. Felhívására több mint 2.700 hozzászólás érkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.