Közélet

Hadik-terv a hadiipar fejlesztéséért

Hadik-terv a hadiipar fejlesztéséért

2012. február 28., kedd
Hadik-terv a hadiipar fejlesztéséért

A honvédelmi vezetés az úgynevezett Hadik-terv (Hadfelszerelési Iparkorszerűsítési Terv) keretében igyekszik fellendíteni a hazai hadiipart - írja keddi számában a Népszabadság és a Magyar Nemzet.

A

Hende Csaba

vezette honvédelmi tárca célja, hogy az ország védelmi képességének növelését és a technikai szükségleteket hazai bázison biztosítsák. A Hadik-tervről szóló kormányzati előterjesztés egésze nem ismerhető meg, annak egy része államtitok - közölte a Népszabadság. A Népszabadság cikke szerint a hadiipar fellendítésében a HM vezetése komoly szerepet szán az államosított Rábának, amely már most is több milliárd forintért szállít katonai járműveket a honvédségnek egy 2018-ig szóló keretszerződés értelmében. A Magyar Nemzet cikke a Hadik-tervből a hadielektronikai piaci lehetőségekre mutat rá, egy indiai megrendelés 50 milliárd forintos bevételt hozhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.