Közélet

Folyamatosan bővíti ügyköreit a kormányablak + VIDEÓ

Folyamatosan bővíti ügyköreit a kormányablak + VIDEÓ

2012. február 27., hétfő
Folyamatosan bővíti ügyköreit a kormányablak + VIDEÓ

Egyéves működése alatt több mint hétezer ügyfelet fogadott a szegedi kormányablak. Jelenleg körülbelül 70 ügykörben lehet ehhez a szervhez fordulni, a távlati tervek szerint ez a szám 2013 közepére meghaladná a kétszázat.

"Az ügyszám és az ügyfélszám eltérése világít rá legjobban a kormányablak működésére. Egy ügyfél ugyanis több ügyet is intézhetett itt, így nem kellett más hivatalokba elmennie, mindent el tud intézni egy helyen" - magyarázta a Telin TV-nek adott interjújában

Mezeyné Harangozó Ildikó

, a Csongrád Megyei Kormányhivatal osztályvezetője, a szegedi kormányablak ügyfélszolgálati vezetője. Mint mondta, az intézmény indulásakor elsődleges feladatuk volt felállítani azt a szervezetrendszert, ami a közigazgatás átalakításának és a jó állam megteremtésének képezné az alapját. Idővel a kormányablak feladatköre is kibővült, munkatársai egyre több ügyben fogadhatták az embereket. "Talán a legnagyobb változást az életünkben tavaly március 15-én az egyszerűsített honosítási kérelmek befogadása hozta. Megyei szinten a 2011-es évben több mint ezer kérelmet fogadtunk be. Ez több ügyfelet is takar, hiszen nagyrészt családi kérelmekről van szó" - hangsúlyozta. Jelenleg körülbelül 70 ügykörben lehet a kormányablakhoz fordulni, a távlati tervek szerint ez a szám 2013 közepére meghaladná a kétszázat. "Igyekszünk minél nagyobb hírverést csinálni ennek a kialakulóban lévő szervezetnek, de még mindig volna dolgunk ezen a téren. Sokan úgy jönnek be hozzánk, hogy nem is tudtak róla, hogy ilyen szerv létezik. A szakigazgatási szervek is igyekeznek tájékoztatni az embereket azokról az ügykörökről, melyeket nálunk is tudnak intézni" - tette hozzá.

A részletekért tekintse meg a Telin TV Mezeyné Harangozó Ildikóval készített interjúját (Szegedi Panoráma, 2012. február 24.)!

http://www.youtube.com/watch?v=t4jG9zWRYBc&list=UUZbymfkMQWfoGHPLq56ttLw&index=3&feature=plcp

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.