Közélet

Esztergomból érkező szavakkal nyílt meg a Házasság Hete + FOTÓK

Esztergomból érkező szavakkal nyílt meg a Házasság Hete + FOTÓK

2012. február 12., vasárnap
Esztergomból érkező szavakkal nyílt meg a Házasság Hete + FOTÓK

A jól működő családmodellek mellé a hitre való elköteleződésre is szükség van – mondta el Blanckenstein Miklós atya, az esztergomi szeminárium rektora, aki a fogadalmi templomban mutatott be szentmisét a Házasság Hete ünnepélyes megnyitóján vasárnap este.

„E hétnek az egyik értelme, hogy lényeglátók legyünk, hiszen manapság sok a csatazaj, az élet sokat kínál, s e ’portékák’ között nincs az élmezőnyben a házasság intézménye. A fiatalok felé sokkal inkább egy olyan üzenet árad, hogy rizikós ügy a házasság, nem biztos, hogy sikerül” – beszélt a szentmisén

Blanckenstein Miklós

kiemelve, hogy ha csak olyan praktikumokkal ajánljuk e szentséget fiataljaink felé, hogy boldogságot hoz, öröm lesz a gyermekáldás, nem biztos, hogy elegendő. „Először hitet kell kínálnunk, a hit motiválja az embert az életre. Isten kinyilatkozásával tudja az embert megtanítani önmaga rendeltetésszerű használatára. A jól működő katolikus családmodell a következő generációnak már lehet, hogy kevés a hitre való elköteleződés nélkül” – jelentette ki a rektor. Blanckenstein Miklóssal készült interjúnkat a hét közepén olvashatják majd.

Egy héten át minden program a házasságról szól

Az egy héten át tartó rendezvénysorozat mottójául idén egy

Lackfi János

költő szavait választották: „Vágyni arra, ami a miénk!”

A Házasság Hetét számos országban több mint egy évtizede ünneplik egyre nagyobb számban. A rendezvénysorozat időpontja nemzetközileg, így hazánkban is a Házasság Világnapja köré szerveződik. A „Házasság Hete Szeged” programjairól további információ található a www.megujulva.hu, a www.hazassaghete.hu oldalakon és a Facebookon. Számos előadás, egy héten át tartó filmvetítések a Belvárosi moziban (a jegyek ára 500 forint), “alternatív Valentin-nap”, családterápiás műhely, “talk-show” várja az oda látogatókat. Február 14-én a Szegedi Nemzeti Színházban fórumbeszélgetést hallhatunk művészházasságokról, a meghívott vendégek: Pap Éva és Zsigmond Zoltán zongoraművész-házaspár, az SZTE Zeneművészeti Karának docensei. További részletekről ide kattintva tudhatnak meg információkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.