Bulvár

Átfagyott határsértők Kiszomboron

Átfagyott határsértők Kiszomboron

2012. február 10., péntek
Átfagyott határsértők Kiszomboron

Mínusz 20 fokban, negyven centis hóban gyalogolt Magyarország felé az a négy algír állampolgár, akiket az éjszaka fogtak el a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Közülük kettőt fagyási sérülésekkel kórházba is kellett szállítani - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A román határőrizeti szervek jelezték a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség ügyeletének tegnap este, hogy hőkamerájukon négy embert látnak Magyarország felé haladni. A rendőrök a megadott információk alapján keresni kezdték az illegális migránsokat, de ők időközben eltűntek a hőkamera képéről, valószínűleg elrejtőztek. A járőrök a hóban megtalálták a nyomaikat, azokat követve sikerült végül szűkíteni a kört, és kézi hőkamerával elfogni a négy 25 és 30 év közötti fiatalt a település külterületén, a vasúti töltésnél. Előállításuk során a rendőrök takaróval és forró teával látták el őket. Ekkor észlelték a két emberen a fagyási sérüléseket, ezért mentőt hívtak hozzájuk, akik a makói kórházba szállították őket. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.