/

Átfagyott határsértők Kiszomboron

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mínusz 20 fokban, negyven centis hóban gyalogolt Magyarország felé az a négy algír állampolgár, akiket az éjszaka fogtak el a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. Közülük kettőt fagyási sérülésekkel kórházba is kellett szállítani – olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A román határőrizeti szervek jelezték a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség ügyeletének tegnap este, hogy hőkamerájukon négy embert látnak Magyarország felé haladni. A rendőrök a megadott információk alapján keresni kezdték az illegális migránsokat, de ők időközben eltűntek a hőkamera képéről, valószínűleg elrejtőztek. A járőrök a hóban megtalálták a nyomaikat, azokat követve sikerült végül szűkíteni a kört, és kézi hőkamerával elfogni a négy 25 és 30 év közötti fiatalt a település külterületén, a vasúti töltésnél.

Előállításuk során a rendőrök takaróval és forró teával látták el őket. Ekkor észlelték a két emberen a fagyási sérüléseket, ezért mentőt hívtak hozzájuk, akik a makói kórházba szállították őket. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult – áll a közleményben.

Előző sztori

Parragh Szegeden: A növekedés beindítása az idei év fő kérdése

Következő sztori

Óriási migrációs nyomás nehezedik a szerb-magyar határszakaszra + FOTÓK