Közélet

A járásokról vitatkozik a Fidesz-KDNP-frakcióülés

A járásokról vitatkozik a Fidesz-KDNP-frakcióülés

2012. február 9., csütörtök
A járásokról vitatkozik a Fidesz-KDNP-frakcióülés

Folytatja évadnyitó ülését ma Egerben a Fidesz-KDNP-frakciószövetség. A háromnapos tanácskozás második napján szinte biztosan szóba kerülnek a járások, amelyek beosztásáról vita várható.

A kihelyezett frakcióülés szerda este kezdődött

Orbán Viktor

pártelnök-miniszterelnök beszédével. Csütörtökön - az MTI-t tájékoztató fideszes források szerint - "interaktívabb" napra lehet számítani, és szinte bármilyen téma előkerülhet. Nagy valószínűséggel szó lesz a járásokról, amelyek pontos beosztásáról vita várható a tanácskozáson, amit az is előrevetít, hogy a járások - vagyis az állam legkisebb területi államigazgatási egységeinek - kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés során több mint 750 javaslat érkezett. Ezek közül több száz irányult arra, hogy egy adott település másik járáshoz tartozzon, illetve eltérő járási székhely kialakítására. Az MTI fideszes politikusoktól azt is megtudta, hogy az egri ülés előtt - felkészülésképpen - Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője felkereste az összes vidéki fideszes parlamenti képviselőt. A Fidesz-KDNP-frakcióülés harmadik napján, pénteken várhatóan

Lázár János

és

Szijjártó Péter

, a miniszterelnök szóvivője közös sajtótájékoztatót tart majd a történtekről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.