Vízilabda: Montenegróval játszanak Baksáék a döntőért

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A montenegrói csapattal találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében, miután előbbi együttes szerda este két góllal legyőzte a görög alakulatot.

A várakozásoknak megfelelően a montenegrói válogatott legyőzte a görögöket, így a délszláv csapaton keresztül vezet az út a döntőbe a Kemény-legényeknek. A másik ágon az olaszok érvényesítették a papírformát és lehengerelték a német nemzeti csapatot, így ők Szerbiával ütköznek meg a másik ágon. Bármi is legyen a az elődöntők eredménye, biztosak lehetünk benne, hogy a fináléban pikáns összecsapás alakul ki: egy magyar-olasz döntő a csoportmeccsek, magyar-szerb párharc az elmúlt bő évtized pólósküzdelmei miatt ígérne különleges csemegét. Egy szerb-montenegrói “jugoszláv” házidöntőt sem kell különösebben részletezni, s egy esetleges olasz-crnagorác végső párbaj is színvonalas küzdelmet ígér. Péntek estére kiderül…

Eredmények:

az elődöntőbe jutásért:
Montenegró – Görögország 11-9 (2-4, 4-2, 4-2, 1-1)

korábban:
Olaszország – Németország 9-4 (2-1, 3-2, 3-1, 1-0)

7-12. helyért:
Spanyolország – Törökország 16-4 (5-0, 4-3, 3-0, 4-1)
Románia – Macedónia 12-10 (1-1, 4-3, 4-3, 3-3)

Az elődöntő programja:

péntek:
Szerbia – Olaszország 18 ó
Magyarország – Montenegró 20 ó

Előző sztori

Kézilabda: döntetlenben mi vagyunk a Császárok

Következő sztori

Forradalom készül a Móra-múzeumban