Egyetem

Szegedi alapítvány a daganatos betegekért

Szegedi alapítvány a daganatos betegekért

2012. január 19., csütörtök
Szegedi alapítvány a daganatos betegekért

A Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinika működését, valamint az ott ápolt, daganatos betegek gyógyítását hivatott segíteni a nemrég alakult Kelemen János Alapítvány. A kuratórium anyagi és szakmai segítséget egyaránt szívesen fogad.

Első hivatalos ülését tartotta meg szerda délután a Kelemen János Alapítvány kuratóriuma a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájában. Célkitűzésük az, hogy klinikán kezelt daganatos betegek kezelésének, életkörülményeinek javításához teremtsenek elő anyagi és szakmai hátteret, valamint hogy a lehető legtöbb módon segítsék az onkoterápia szegedi fejlődését, előrelépését.

Szinte minden család érintett

Az egybegyűlteket

Magyarossy József

ügyvéd, az alapítvány egyik fő támogatója köszöntötte. Mint elmondta, a Szegedi Törvényszék 2011. november 29-én jegyezte be az alapítványt Kelemen János Alapítvány a Szegedi Daganatgyógyításért név alatt. Szeretné, ha az intézmény működését és a betegek gyógyulását minél hatékonyabban tudnák segíteni, ehhez azonban mindenkinek tennie, adnia kell egy kicsit. "Nagyot, igazán értékeset alkotni csak összefogással, együttműködéssel tudunk" - emelte ki Magyarossy József.

"Lassan már szinte minden család érintett a daganatos megbetegedésekben" - emelte ki

Kahán Zsuzsanna

, a Szegedi Tudományegyetem Onkoterápiás Klinikájának professzora. Mint mondta, hazánkban is egyre nő az ilyen típusú betegségek aránya, évente közel 8000 új beteget regisztrálnak. "Az évek folyamán a lehetőségeink egyaránt javultak és romlottak is. A modern terápiás módszerek alkalmazásával főként a korai stádiumban diagnosztizált betegeken igen nagy arányban tudunk segíteni. Az egészségügyi átszervezések, az elvonások és az egyre szűkebbre szabott anyagi keretek azonban igencsak megnehezítik a dolgunkat" - mondta a professzor, aki bízik benne, hogy az alapítványon keresztül javíthatnak a klinika működésén és a betegek helyzetén is. Hangsúlyozta továbbá, hogy a betegellátás mellett a tudományos munka és az oktatás is része a feladataiknak, így felajánlásukkal a támogatók ezen területeket is fejlesztik.

Dobainé Jánosi Gabriella

, a kuratórium elnöke kiemelte: az alapítvány nyitott, így bármely külföldi és belföldi személy csatlakozhat, valamint anyagi, szellemi és tárgyi felajánlásokkal egyaránt segítheti működésüket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.