Lakossági fórumon szavaztak: legyen a névtelen városrész neve Kálvária!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Lakossági fórumot szervezett a Déri Miksa Szakközépiskolában az Élhető Szegedért Egyesület azzal a céllal, miként nevezzék el a Kossuth Lajos sgt.– Nagykörút–Kálvária sgt.–vasúti pálya által határolt, most még névtelen városrészt. Nyár óta érkeznek a különböző javaslatok, az itt lakók többsége a Kálvária városrész elnevezésre szavazott. A lakossági fórumon megjelent Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő, Gyimesi László városfejlesztési és külügyi tanácsnok (Fidesz-KDNP) és Ménesi Imre szocialista önkormányzati képviselő is.

Nógrádi Zoltán portálunknak elmondta, mindenképpen támogatja az ötletet, mert egy civil összefogás formálódik ebben a térségben. Ez több olyan problémára is igyekszik megoldást találni, amelyre úgy tűnik, a város politikai élete nem helyez megfelelő hangsúlyt. A környék lakói most közös névvel is szeretnék egybetartozásukat szimbolikusan megerősíteni, kifejezésre juttatni. Ha az emberek együttműködése fontos a politika számára, mert fontos, akkor ez a fajta törekvés is támogatást kell, hogy találjon a politikai szereplők részéről – szögezte le a képviselő.

Szigeti Szilvia, az egyesület elnöke és a kezdeményezés elindítója elmondta, az itt élők identitástudatának megerősítése érdekében is szükség lenne egy mindenki által elfogadott névre. Szegednek több mint 20 megnevezett városrésze van, az új lakóparkok már a tervezés szakaszában nevet kapnak. „Nekünk is szükségünk lenne egy méltó névre, amellyel azonosulni tudnánk, és amelyhez kötődnénk” – fogalmazott az elnök asszony, megadva ezáltal a fórum alaptónusát.

Az egyesülethez több javaslat érkezett: Csemegi, Rókusi, Móravárosi, Árkád, a legtöbb szavazatot azonban a Kálvária városrész kapta. A fórumon felszólalók kivétel nélkül e mellett érveltek. Csupán Ménesi Imre mondta, hogy őt egyéb javaslatokkal is megkeresték, ezért a tavasszal egy népesebb fórumot szeretne összehívni ez ügyben.

Gyimesi László, miután megszólíttatott, arra kérte a jelenlévőket, tegyenek javaslatokat, ő szívesen felvállalja az ügyet, és továbbítja a közgyűlés felé. Végül szavazásra került sor, a jelenlévők közül mindenki a Kálvária városrészre szavazott, még Ménesi képviselő is felemelte a kezét. Senki nem volt ellene, nem is tartózkodott, és más javaslat sem hangzott el.

no images were found

Előző sztori

Titanic, Tolnai, Dankó és partfürdő – Anno 1912 a Somogyiban

Következő sztori

Nem foglalt két évre területet a kormány