Sport

Labdarúgás: ötödik a SZEOL-SZVSE a Békés-Körös Kupán

Labdarúgás: ötödik a SZEOL-SZVSE a Békés-Körös Kupán

2012. január 25., szerda
Labdarúgás: ötödik a SZEOL-SZVSE a Békés-Körös Kupán

A Békésen rendezett rangos nemzetközi ifjúsági tornát a gyulai akadémia növendékei nyerték meg Takács László vezetésével, de remekül helytálltak a SZEOL-os srácok is.

Tizedik alkalommal, tíz csapat részvételével rendezte meg január 20-án a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, valamint a Békési Futball Club a Békés-Körös Kupa nemzetközi ifjúsági teremlabdarúgó-tornát. Az U19-es korosztály számára a békési Kecskeméti Gábor Sportcsarnokban rendezett viadal országos viszonylatban is az idei év első legnagyobb focieseménye volt, melyen nagynevű egyesületek tehetséges fiataljai vívtak színvonalas mérkőzéseket. Az egész napos viadalon szoros csatákat, nagy harcot, technikás egyéni megoldásokat és sportszerű küzdelmet láthatott a közönség. A X. Békés-Körös Kupára a szegedi csapatok közül a SZEOL-SZVSE kapott meghívást Békésre. A szervezők a tíz csapatot két csoportra osztották, az A jelűben szerepeltek a Tisza-partiak.

Hágelmann Endre

mester legénysége az első mérkőzés megilletődöttsége után két megérdemelt győzelmet aratott. A Békéscsaba elleni ki-ki mérkőzésen az utolsó pillanatig harcoltak a győzelemért, ami a második helyet jelentette volna a csoportban, de kimaradtak a ziccerek, csak a döntetlen sikerült, így végül nem meccselhettek a dobogóért. A szalontai együttes ellen aztán viszont az ötödik helyért nagy küzdelemben, a torna leggólgazdagabb mérkőzésén sikerült nyerni. Az ötödik hely megszerzése a papírformának megfelelő eredmény, a bajnokságban mögöttük álló Békés megyei csapatokat (Szarvas, Békés) megelőzték a mieink, a Békéscsaba ellen pedig a játék képe alapján közelebb álltak a győzelemhez. A csapatok felkészülését jól szolgáló tornát egyébként megérdemelten nyerte meg a Grosics Akadémia gárdája, melynek jelenlegi edzője a Szegedről jól ismert szakember,

Takács László

!

A SZEOL-SZVSE csapatában szerepelt:

Batik G. - Báló R., Nagy Á., Nagypál P., Báló M., Bálint D., Busa B., Márki K., Törköly T., Bagi T., Váczi T., Szabó R., Varga R. Edző: Hágelmann Endre.

Eredmények:

A csoport:

Dunaszerdahely - Békéscsaba 1912 Előre SE 0-0 Békés FC - Szarvas 0-0 SZEOL-SZVSE - Dunaszerdahely 0-2 B.csabai Előre - Békési FC A 2-0 Szarvas - SZEOL-SZVSE 0-1 (góllövő: Márki K.) Dunaszerdahely - Békési FC A 1-0 B.csabai Előre - Szarvasi FC 0-1 Békési FC A - SZEOL-SZVSE 0-2 (góllövő: Márki K., Szabó R.) Dunaszerdahely - Szarvasi FC 2-0 B.csabai Előre - SZEOL-SZVSE 1-1 (góllövő: Busa B.)

Az A csoport végeredménye:

1. Dunaszerdahely 10 pont, 2. Békéscsabai Előre 1912 SE 8 pont, 3. SZEOL-SZVSE 7 pont, 4. Szarvasi FC 1 pont, 5. Békési FC A 1 pont.

A B csoport végeredménye:

1. Grosics Akadémia 8 pont, 2. Szolnoki MÁV FC 7 pont, 3. CF Liberty Salonta 7 pont, Békési FC B 2 pont, 5. Békéscsabai Jamina SE 2 pont.

A helyosztók eredményei:

A 9. helyért:

Békési FC A - Békés Jamina SE 4-0

A 7. helyért:

Szarvasi FC - Békési FC B 2-0

Az 5. helyért:

SZEOL-SZVSE - CF Liberty Salonta 3-2 (góllövő: Busa B. 2, Bagi T.)

A 3. helyért:

Békéscsabai Előre 1912 SE - Szolnoki MÁV FC 1-0

Döntő:

Grosics Akadémia - Dunaszerdahely 1-0

Különdíjasok:

Gólkirály:

Rácz Norbert (Békés)

Legjobb kapus:

Dovalovszki Dominik (Dunaszerdahely)

Legjobb mezőnyjátékos:

Győrfi Patrik (Szolnok)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.